Ürituse korraldajateks on Eesti Off-Road Klubi ja Tallinna Lauluväljak.

Eestis korraldatavatest maasturite jõukatsumistest toimub “Maasturite Talvesõit Saku Läte 2002” ainukesena pealtvaatajate jaoks lihtsalt ligipääsetavas kohas ning on suurepäraselt jälgitav võistluspaiga kogu ulatuses.

Võistlus toimub traieli reeglite järgi selleks spetsiaalselt lauluväljakule mahamärgitud rajal originaal-, standard- ja spetsiaalide võistlusklassis. Traielkatsete käigus peavad võistlejad läbima spetsiaalse võistlustrassi, mis sisaldab erinevaid nii autojuhtide kui maasturite võimeid proovilepanevaid takistusi.

Lisaks traielikatsetele kuulub võistluste kavva koormaga veoauto vedu kiiruse peale. Karika pälvib meeskond, kes suudab veoauto kiireimini distantsilt läbi vedada. Maasturite mäkketõusu võistlus toimub kõigis klassides ning on kindlasti üks vaatemängulisemaid etappe. Ka sel aastal korraldatakse spetsiaalselt pealtvaatajatele sõiduautode mäkkeronimisevõistlus. Sellest saavad osa võtta kõik soovijad oma isikliku maasturi või sõiduautoga. Registreerimine võistlusele toimub kohapeal. Õhtu lõpetab prototüüp- klassi kuuluvate JEEPSTER-ite demonstratsioonesinemised. Prototüüp-klassi kuuluvad masinad, mis on täielikult ümberehitatud eriti raskete maastike läbimiseks.

“Maasturite Talvesõit Saku Läte 2002” võistlejate arvuks prognoositakse üle 50 ekipaazi. Lisaks Eestile on võistkondi tulemas ka Soomest ning Venemaalt. Infot võistluse “Maasturite Talvesõit Saku Läte 2002” kohta edastavad Sky+, Sky Raadio ja TV3. Lisainfo aadressil www.4x4offroad.ee.

Eesti Off-Road Klubi loodi 2000 aastal eesmärgiga ühendada ja harida maastikuautode ja maastikusõiduhuvilisi üle Eesti. Klubisse kuulub ligi 50 maasturit.