Üritusel võtavad mõõtu mitmed maailma tippu kuuluvad sõitjad, teiste hulgas ka eelmise aasta vaieldamatu publikulemmik jaapanlane Eigo Sato ning kõigest 18-aastane tšehh Petr Pilat.

"FMX on motokrossist välja arenenud ekstreemspordiala, kus sõitjad võistlevad trikihüpetes, mida tehakse krossimootorrattaga," ütles FMX ürituse peakorraldaja Toomas Villo. "Hüppeid tehakse spetsiaalsetelt rampidelt, millelt hüpatakse tavaliselt 22-23m kaugusele ja 11-13m kõrgusele. Hüppe ajal teevad sõitjad peadpööritavaid trikke. Mida keerulisem ja enneaimamatum kombinatsioon, seda suuremad kiiduavaldused saadakse publikult ning kõrgemad punktid tulevad kohtunikelt."

"Kui freestyle motokrossi algusaegadel tundus tsikliga tagurpidi salto tegemine hulljulge trikina, siis tänaseks on ala arenenud sedavõrd, et pelgalt salto sooritamisega võistlustel kõrgeid kohti ei saavutada," toob Villo näiteks.

"Sel aastal toimub üritus Tallinna Lauluväljakul, kus on pealtvaatajatele loodud väga head ja ohutud tingimused trikkide jälgimiseks. Spetsiaalselt selle ürituse tarbeks rajatakse lauluväljakule FMX rada, millel on kaks 5m kõrgust maandumisnõlva ning neli 4m laiust tõukerampi. Ala ülesehituseks läheb 5 päeva ning selleks kulub pea 2000 tonni saviliiva," märkis Villo.

Casino Grand Prix FMX 2009ürituse piletid on müügil kõigis Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti. Piletihinnad on 150-375 krooni. Kuni 12-aastased (ka) lapsed pääsevad üritusele tasuta.