Bahreinis teatasid vormel 1 kommertsjuht Bernie Ecclestone ja FIA president Jean Todt, et nad soovivad tagasi tuua reegli, mis eemaldaks võistlustelt konkurentsivõimetud masinad, vahendab sponest.ee

Selleks oleks vaja rakendada uuesti 107 protsendi reeglit, mille kohaselt ei tohi kvalifikatsioonis võitjale üle selle määra kaotada. Siiski vajatakse reegli tagasitoomiseks kõigi võistkondade ühtmeelset häält.

„Isiklikult oleksin selle vastu, kuna hooaeg on alanud ja seda polnud reeglites kirjas," lausus Lotuse tehnikaülem Mike Gascoyne 107 protsendi reegli tagasitoomise kohta.

„Kuid me oleme 107 protsendi sees, seega see ei huvita meid absoluutselt!"

107 protsendi reegli kohaselt oleks Bahreinis pääsenud võistlusele mõlemad Lotuse ja Virgin Racingu masinad, aga kogu HRT võistkond oleks pidanud kõike pealt vaatama.

Ühe probleemina näeb Gascoyne ka testipiirangute kehtestamist: „Testimisi pole. Seega, kuidas saaks HRT kiiremaks muutuda, kui me ei laseks neil võistelda?"

Selleks, et reeglit 2011. aastal kehtestada, peavad vähemalt 70 protsenti tiimidest selle poolt hääletama. Samal ajal on Ferrari pealik Stefano Domenicali välja öelnud, et pooldab antud reegli tagasitoomist.