"See oli esimene kord, kui ta 18 aasta jooksul midagi võitis," põhjendas Hamilton. "Tal on perekond, kellele ta soovib pühenduda. Ja F1 võtab sõitjalt palju aega ära."

"Kindlasti on F1-sari järgmisel aastal temata imelik ja olen kurb, et teda uuel aastal meeskonnas pole."

Hamiltoni sõnul pole tal suurt vahet, kes Mercedeses tema uueks meeskonnakaaslaseks saab, vahendab BBC.

"Ma pole kunagi vajanud meeskonnakaaslast, kes mind pingutama sunniks. Mida parem on sõitja, seda parem tunne on mul teda finišis edestada. Konstruktorite karikat silmas pidades on oluline, et oleksime meeskonnana sama stabiilsed nagu seni."

Uue tiimikaaslase valimisel Hamilton Mercedesele survet panna ei kavatse, kuid tiimi bossi Toto Wolffi aitab ta meeleldi.

"Kui nad tahavad minuga rääkida sellest, siis nad saavad seda teha. Igal asjal on oma plussid ja miinused, kuid muidugi olen ma valmis meeskonda aitama."

"Olen alati palunud vaid seda, et mul oleksid teise sõitjaga võrdsed õigused. Nii kaua, kui meid koheldakse ausalt, pole mul suurt vahet, kellega koos sõidan. Olen kindel, et bossid langetavad hea valiku ning jälgin huviga, kes tahaks minu meeskonnakaaslaseks saada. Respekteerin kõiki selliseid sõitjaid," lisas Hamilton.