Sedapuhku Poolas peetud 79. ISDE paistis silma traagilisuse ning logiseva korraldusega. Võistluste kolmandal päeval hukkus puule otsa sõitnud saksa koondise liige Swen Enderlein ning samal päeval sõitis Fiat Uno väljaspool võistlustrassi ette Hollandi enduroratturile. Hukkusid nii mootorrattur kui kolm autos viibinut. Võistluste ajal varastati meeskondadelt tehnikat ja tööriistu ning ”pärliks” niigi kurvas meeleolus peetud võistlusele oli viimane võistluspäev, kus publikukatse korraldajate võimetuse tõttu tolmavat rada kasta lihtsalt ära jäi — osavõtjad pidasid nullnähtavusega rada liiga ohtlikuks.

Tagatipuks pöörasid võistluse jätkamise osas erinevail arvamusel olnud ratturid veel isekeskis rüselema. Korraldajad, kes ei suutnud publikukatsele isegi mitte helivõimendust hankida, suutsid see-eest kiirkorras platsile korraldada õige mitu autotäit märulipolitseinikke, kel küll oma oskused sedapuhku demonstreerimata jäid.

Tulemused saadi siiski kirja. Prestiižseim, World Trophy jagatakse riikide rahvusmeeskondade vahel ning sel aastal jätkus viimaste aastate valitsejate soomlaste edu. Põhjanaabrid võitsid veenva eduga itaallaste ja prantslaste ees.

Kuni 23-aastaste sõitjatega meeskondade Junior World Trophy läks sedapuhku samuti soomlastele poolakate ning austraallaste ees.

Klubide arvestuses sai maineka karika enese valdusesse Itaalia klubi Moto Club Azzurro soomlaste Hämeenlinnan Moottorikerho ja tšehhide Jiretini motoklubi teise meeskonna ees. Tootjatiimidest võidutses Yamaha Ufo Corse, kellele järgnesid KTM Fairoli ning Husqvarna.

Sõitjate arvestus:

E1

1. Bartosz Oblucki, POL, Yamaha
2. Marc Germain, FRA, Yamaha
3. Alessandro Belometti, ITA, KTM
4. Michal Szuster, POL, Yamaha
5. Fabien Planet, FRA, KTM
6. Petteri Silvan, FIN, KTM
7. Pedro Tragter, NEL, Honda
8. Roberto Bazzurri, ITA, Husqvarna
9. Richard Larsson, SWE, TM
10. Helder Rodrigues, POR, KTM

E2

1. Stefan Merriman, AUS, Yamaha
2. Petri Pohjamo, FIN, Gas Gas
3. Kurt Caselli, USA, KTM
4. Valtteri Salonen, FIN, Honda
5. Sebastian Guillaume, FRA, GasGas
6. Tomi Peltola, FIN, KTM
7. Mika Saarenkoski, FIN, Husqvarna
8. Nicolas Deparrois, FRA, Husqvarna
9. Glenn Kearney, AUS, Yamaha
10. Xavier Puigdemont, SPA, KTM

E3

1. Samuli Aro, FIN, KTM
2. David Knight, GBR, KTM
3. Ivan Cervantes, SPA, KTM
4. Mika Ahola, FIN, Husqvarna
5. Marko Tarkkala, FIN, Husaberg
6. Bjorne Carlsson, SWE, Husaberg
7. Alex Zanni, ITA, Honda
8. Thierry Klutz, BEL, GasGas
9. Jani Laaksonen, FIN, GasGas
10. Paulo Goncalves, POR, GasGas