Räikköneni leping Ferrariga lõpeb tänavuse hooajaga, kuid meeskonnal on õigus seda aasta võrra pikendada, kirjutab autosport.com.

"Neil (Ferraril - toim.) on leping, nemad peavad selle allkirjastama ja nii lihtne see ongi. See ei ole minu otsustada, te peate meeskonnalt küsima," sõnas Räikkönen ajakirjanikele ja lisas: "Kui ma ei jätka Ferraris, siis ma ei olegi üheski meeskonnas. Ma olen kogu aeg rääkinud, et minu jaoks ei ole see maailma lõpp, kui ma järgmisel aastal enam ei sõida."

Ühtlasi kritiseeris soomlane Itaalia meediaväljaandeid, kes kirjutasid, et Räikkönen peab Ferraris jätkamiseks leppima suure palgakärpega.

"Ma tahaskin teada, kes selle kirjutas. Esiteks ei tea ju keegi, mis minu lepingus seisab ja te ei saagi seda kunagi teada. See on täielik bull*hit, mida te kirjutate. Te pole lepingut näinud, aga te muudkui kirjutate," kurjustas Räikkönen.

Soomlane on tänavusel hooajal kogunud 72 punkti, millega asub neljandal kohal. Tema tiimikaaslane Sebastian Vettel on 108 silmaga kolmas, kaks paremat on Mercedese sõitjad Lewis Hamilton ja Nico Rosberg vastavalt 151 ja 134 punktiga.