Motospordilehekülg gpupdate.net tõi välja kolm sõitjat, kelle võimalused Lewis Hamiltoni meeskonnakaaslaseks saada paistavad hetkel kõige suuremad.

Pascal Wehrlein (22a, Saksamaa)

Wehrleini peetakse hetkel kõige tõenäolisemaks Rosbergi asendajaks, sest ta on kolmel viimasel aastal tegutsenud Mercedese testipiloodina ning on tiimi juhtide seas heas nimekirjas. Ta võitis DTM-sarja 2015. aastal ning sai lõppenud hooajal F1-sarjas Manori põhisõitjaks, mille ridades teenis ühe punkti (Austrias) ja jõudis kvalifikatsioonis neljal korral teise vooru. Muide, teade tema osalusest Mercedese 2017. aasta rehvide testimisel tuli vahetult pärast seda, kui Rosberg teisipäeval Toto Wolffile oma lõpetamisest teatas.

Valtteri Bottas (27a, Soome)

Bottas on end Williamsiga sidunud juba ka järgmiseks hooajaks, ent Williams kuulub Aces Managementi alla, mille kaasomanikuks on Mercedese boss ja soomlase talendi suur austaja Toto Wolff. Näiteks endine tippsõitja Mika Salo avaldas juba suvel arvamust, et Bottas liitub ühel hetkel oma karjääris Mercedesega. Bottas on oma head kiirust nelja aasta jooksul F1-sarjas näidanud ning peaks Mercedeses kiiresti kohanema. Ta on jõudnud üheksal korral F1-s poodiumile ning alistas lõppenud hooajal kindlalt meeskonnakaaslase Felipe Massa. Võtmemomendiks võib saada see, kas Mercedes eesotsas Wolffiga suudavad Willimasit Bottasest lahti ütlema veenda ning millist vahetuskaupa ollakse tema eest valmis pakkuma.

Esteban Ocon (20a, Prantsusmaa)

Ocon on näidanud end viimastel aastatel väga heast küljest kõigis sarjades, kus kaasa löönud. Juba mitmendat aastat Mercedese tiiva all olev Ocon võitis F3 ja GP3-sarja ning on testinud F1-s Renault'd, Force Indiat ja Mercedest. Suvistel testidel muljet avaldanud prantslane oli esialgu siirdumas uueks hooajaks Manori põhisõitjaks, kuid sõlmis lõpuks lepingu hoopis selgelt tugevama Force Indiaga. Nagu Williamsi puhul, tuleks Mercedesel nüüd Force Indiat ümber veenma hakata. Tasub lisada, et Force India on varemgi nõustunud sõitja sellises olukorras ära laskma - meenutagem Nico Hülkenbergi juhtumit.

Üleostmise võimalusi on veelgi, neist esimestena tulevad meelde Fernando Alonso (eksmaailmameister, pettunud McLarenis, üks hooaeg veel lepingut alles), Sebastian Vettel (eksmaailmameister, Ferrari kiirus valmistas tuska, lepingut samuti aasta alles) ja Max Verstappen (noor ja andekas, kuid seob pikaajaline leping Red Bulliga).