Starti tuli ühtekokku 66 võistlejat Eestist, Lätist ja Soomest, kes jagunesid võistlusklasside Cadett, Micro, Raket, Yamaha, Rotax Junior ja Rotax Max vahel.

Võistluspäevale lisas oma raskust hooti sadanud vihm, kuid kõikidele võistlejatele oli see hea ja vajalik kogemus, kuna käimasoleva hooaja eelmised etapid on olnud kõik kuival ringrajal. Lisaks iseloomustas võistluspäeva mitme uue piloodi debüteerimine võistlustingimustes.

Võistlusklassis Cadett tegid hooaja avastardi kaks sõitjat. Peale EMV I etappi üldliidrina Raplasse tulnud Fred Joonas Alliksaar oli võidukas ka II etapil. Sellega kindlustas ta oma liidrikohta veelgi. Teise koha saavutas Martinš Steinerts ja kolmanda koha Harli Õun.

Võistlusklassis Micro oli harukordne kvalifikatsioon, kus Konstantins Calko ja Hans Villemi jäid tuhandiksekundilise täpsusega jagama parimat ringiaega ning Enri Sildveer kaotas oma parimal ringil vaid 1 tuhandiksekundit parimatele. Samuti oli ääretult sündmusterohke eelfinaal, mis algas kuival rajal, kuid peale kolme ringi hakkas tihedalt sadama ja võistlussõit peatati. Peale pausi jätkati vihmarehvidega ja võitjana väljus karmist konkurentsist Enri Sildveer. Finaalis kallutas kõik oma kasuks Conrad Hildebrand ja võitis etapi. Teise kohaga pidi leppima Konstantins Calko ja kolmanda kohaga Tristan Viidas.

Võistusklassis Raket oli võidukas meistrivõistluste üldliider Kevin Korjus, kuid seda tihedas konkurentsis Johannes Mooriga. Kolmanda koha sai Dainis Safonovs. Pinget jagus finaalsõidu lõpuni, kuna nii mõnegi mehe vahele jäid vaid sajandiksekundid.

Võistlusklassis Yamaha kindlustas meistrivõistluste üldliidripositsiooni Martin Täht. Võit finaalis tuli taaskord tihedat konkurentsi pakkunud Karel Vergi üle. Kolmanda kohaga pidi leppima Martin Laur.

Võistlusklassis Rotax Junior võitis eelfinaali Ranno Kallas. Finaaliks said vahetatud piduriklotsid, kuid need kuumenesid üle 20 ringilises finaalis, mistõttu jäi neljas koht Kallase laeks. Finaali võitis Kristjan Penjam Hendrik Pakosta ees. Kenneth Hildebrand saavutas kolmanda koha.

Võistlusklassis Rotax Max oli käesoleva hooaja valitseja Hanno Rajamets finaali võitja, kuid eelfinaalis suutis esikoha noppida Raivo Tamm. Finaalis ei suutnud Tamm Rajametsa tempot pidada ja leppis teise kohaga. Kolmanda koha võitis lätlane Toms Bobrovskis.

Hooaja järgmine etapp peetakse Hiiumaal, Käina kardiraja, 5. juunil´.