"Ratsionaalsetele faktidele tuginedes otsustati, et pole mingit põhjust meelt muuta," rääkis Todt BBC-le pärast seda, kui Bahreinis leiti üks protestija päev enne F1 etappi surnuna.

"Me teame, et protestid võivad avaldada negatiivset mõju, kuid alaliiduna juhime me spordisündmust. Sul võib ette tulla palju proteste ja nendel võivad olla tagajärjed, kuid ma ei ole üldsegi kindel, et neid proteste poleks toimunud, kui etapp oleks ära jäänud."

Todt kommenteeris ka juhtumit Force India mehaanikutega, kelle teel võistluspaigast hotelli plahvatas kolmapäeval Molotovi kokteil, mille tõttu üks meeskonna liikmetest kohvrid pakkis ja kodumaale naases.

"Rääkisin Bob Fernley'ga (Force India tiimipealiku asetäitja), see rünnak ei olnud nende pihta suunatud. Ma saan aru, et asi on emotsionaalne, kuid samamoodi võib see ka olla teinekord jalgpallimatšidel, kui seal on probleemid. Seda võib igal pool maailmas juhtuda. Mul oli Peter Sauberiga eile ja täna hommikul pikk jutuajamine. Ta ütles: "Tead, ma tunnen ennast siin sama turvaliselt kui igal teisel etapil maailmas."," lisas ta.

F1 etapi lähenedes on valitsusvastased protestid muutunud Bahreinis üha tulisemaks. Sel nädalal protestiti ka konkreetselt vormel-1 etapi vastu ning toodi välja plakatid kirjaga "Meie nõudmine: vabadus, mitte vormel-1!" Ööl vastu tänast sai üks aktivistidest ka hukka. Mehe surnukeha leiti Shakhoura külas ajal, mil Sakhiri ringrajal olid toimumas vabatreeningud ja kvalifikatsioon.