Ajakirjandus on pärast Suzuka etapil Bianchiga juhtunud rasket avariid spekuleerinud võimalike süüdlaste teemal. Eriti kriitiline on F1 võistlussarja juhtide ja Jaapani etapi korraldajate suhtes olnud Itaalia ajakirjandus.

"Maailmas on 200 riiki. Kõigil on omad arvamused ja arusaamad," ütles Todh Itaalia spordilehele La Gazzetta dello Sport. "Itaalia meedial on olnud valuline reaktsioon, kuid see on väga erinev Saksamaal ja näiteks ka Suurbritannias. Seega ootame uurimise tulemused ära."

FIA on algatanud juhtumi suhtes põhjaliku uurimise ning moodustanud spetsialistidest koosneva komisjoni. "Ärme ole enne kohtumõistjad, kui kõik faktid on teada. Nagu ma ütlesin ka pärast avariid: oleme näinud pikki aastaid raskeid avariisid, kus sõitjatega pole midagi tõsist juhtunud. Tekkis arvamus, et kui sõitja kihutab kiirusega 200 km/h rajalt välja, ei saagi midagi juhtuda. Kuid see polnud normaalne. See oli ime. Me ei tohiks kunagi võtta asju enesestmõistetavana või end vabaks lasta, kui kõne all on turvalisus," ütles Todt.

Spordijuht lisas, et samas tuleb aru saada, et autospordis ei saa 100%-list turvalisust kunagi tagada.

68-aastane president külastas hiljuti ka oma head sõpra Michael Schumacherit, kes taastub eelmise aasta lõpus suusaõnnetuses saadud raskest ajutraumast. "Nägin Michaelit kolm päeva tagasi. Tal on vapustav naine ja perekond. Tema võitlus kestab edasi," sõnas Todt.