Laupäeval oli Gert kiirem ka ajasõidus. Pühapäeval peetud kahes sõidus jäi Gert mõlemas stardis neljandale positsioonile, kus ta paari ringiga liidriks tõusis ja ka veenvalt teiste ees lõpetas.

Tänavune aasta on ADAC sarjas osalemise endale eesmärgiks võtnud rekordiliselt Eesti noorkrossisõitjaid. Pilot Racingu sõitja Rannar Uusna (KTM) saavutas kokkuvõttes 12-nda ja sõmerpalulane Martin Leok (Kawasaki) 14. koha. Punkte kogusid veel Harri Kullas kokkuvõttes 21. koht ja Priit Rätsep olles kahe punktiga 26-ndal kohal. Punktiarve jäi avamata Lauri Lehtlal ja Kristjan Rätsepal, kuid tunnustust väärib asjaolu, et 120 osaleja seast jõudsid ajasõidu tulemuste põhjal 40 finalisti hulka kokku seitse eestlast.

Eestlased on ka enne esimest etappi oma tugevust näidanud. Kevadises treeninglaagris rangluu murdnud Gert tõestas juba mai alguses, et kiirus ei ole vahepeal kadunud vaid paraneb pidevalt. Teisel mail toimus ADAC Junior Cupi tutvustav vahesõit motokrossi maailmameistrivõistluste etapil Deutzhenthalis, kuhu oli kutsutud võistlema 30 noorvõistlejat, kes teevad kaasa ADAC Junior Cupil. Gerdil jäi seal sekundi jagu puudu esimesest kohast. Ka Martin Leok ja Kristjan Rätsep (Ponsse) saavutasid seal häid tulemusi, vastavalt seitsmes ja üheksas.

Eelmisel aastal saavutas Gert samas sarjas kokkuvõttes neljanda koha. Vaid kaks punkti jäi puudu pjedestaalikohast. Eelmise aasta Eesti noortemeister Kristjan Rätsep oli kokkuvõttes 22. ja Martin Leok 28-s..

ADAC sarja järgmine etapp toimub 19.-20. juunil.