26. kiiruskatsel oli kiireim Grönholm, teine Atkinson ja kolmas Loeb. Viimase kiiruskatse järel kuulusid ralli esikaheksasse lisaks esikolmikule veel Francois Duval neljandana, Harri Rovenperä viiendana, Toni Gardemeister kuuendana, Roman Kresta seitsmendana ja Markko Märtinit asendanud Daniel Carlsson kaheksandana.

25. kiiruskatse oli Jaapani ralli huvitavamaid. Sellel katkestas ralli esimesest päevast juhtinud Petter Solberg, kuna tabas autoga kivi ja purustas ratta. Liidriks kerkis Grönholm, teiseks Loeb ja kolmandaks Atkinson.

24. katsel olid kiireimad Rovanperä ja Loeb. Ralli teisel kohal olev Grönholm vähendas taas esikohal liikuva Solbergi edu enda ees 0,2 sekundit, uueks vaheks sai 22,3 sekundit.

23. kiiruskatsel oli kiireim Chris Atkinson, kes hoidis ralli neljandat kohta. Esikolmiku moodustasid rallil Solberg, Grönholm ja Loeb. Katsega kahandas Grönholm oma kaotuse Solbergile 22,5 sekundi suuruseks.

22. kiiruskatsel oli parim Grönholm, teine oli Solberg ja kolmas Duval. Grönholm asus rallil 31,9 sekundi kaugusel esikohal olevast Solbergist, kolmas oli Loeb.

Teine päev Jaapani rallil:

Päeva viimase, ralli 21. kiiruskatse kiireim oli Harri Rovanperä, teine Petter Solberg, kolmas-neljas Gigi Galli ja Francois Duval. Rallit juhtis Solberg, teine oli Grönholm ja kolmas Loeb.

20. kiiruskatsel oli esimene Solberg, teine Loeb ja kolmas Galli. Ralli arvestuses juhtis Solberg 31,4 sekundiga Grönholmi ja 1 minuti 10,7 sekundiga Loebi ees.

19. kiiruskatsel oli kiireim Solberg, teine oli Gigi Galli, kolmandat-neljandat kohta jagasid Rovanperä ja Loeb. Liidri Solbergi edu Grönholmi ees oli 25,5 sekundit, kolmandat kohta hoidva Loebi ees aga juba 1 minut 5,9 sekundit.

18. kiiruskatsel oli kiireim Solberg, teine Francois Duval ja kolmas Grönholm. Rallit juhtis Solberg, teine oli Grönholm ja kolmas Loeb.

17. kiiruskatsel oli esimene Marcus Grönholm, teine Gigi Galli ja kolmas Francois Duval. Katse järel oli ralli liider Solberg, teine Grönholm ja kolmas Loeb.

16. katsel oli kiireim Solberg, teine Grönholm ning kolmas Loeb. Samasugune oli ralli esikolmik katse järel.

15. kiiruskatsel oli kiireim Marcus Grönholm, teise aja sai kirja Solberg ja kolmanda Duval. Grönholm kaotas selle katse järel Solbergile 20 sekundit, Loeb soomlasele omakorda 31,5.

14. katsel suurendas teist kohta hoidev Grönholm oma edu kolmandal kohal oleva Loebi ees 24,5 sekundile. Katse teine oli Solberg ja kolmas Galli.

13. kiiruskatsel oli kiireim Petter Solberg. Gigi Galli ja Marcus Grönholm olid sama ajaga teine-kolmas, neile järgnes 0,1-sekundise kaotusega Loeb.

12. katsel möödus katse kiireim, Grönholm, ralli arvestuses Sebastien Loebist, kerkides rallil teiseks 24,3-sekundise kaotusega liidrile Solbergile ja 3,5 sekundi suuruse eduga Loebi ees.

11. kiiruskatsel oli Grönholm kiireim ja kahandas oma kaotust Loebile 0.6 sekundini. Teist aega demonstreeris Rovanperä ja kolmandat Solberg.

Teise päeva esimesel kiiruskatsel näitas parimat aega Harri Rovanperä, teine oli Marcus Grönholm ja kolmas Petter Solberg. Rallit juhtis Solberg 26-sekundilise eduga Loebi ees, kolmas oli Grönholm, kes kaotas Loebile omakorda 7,5 sekundit.

Esimene päev Jaapani rallil:

Jaapani ralli esimese päeva järel juhtis võistlust Petter Solberg. Teine on Sebastien Loeb ja kolmas Marcus Grönholm.

Ralli üheksandal kiiruskatsel oli kiireim Harri Rovanperä, teine oli Grönholm ja kolmas Loeb.

Kaheksandal katsel oli kiireim Solberg, teine Loeb ja kolmas Grönholm. Esikolmik oli ralli arvestuses sama.

Pikal seitsmendal kiiruskatsel kihutas teelt välja Mikko Hirvonen. Harri Rovanperä autol aga kadusid pidurid. Sebastien Loeb kerkis rallil teiseks, rallit juhtis Petter Solberg. Grönholm oli ralli kolmas, Atkinson langes neljandaks.

Kuuendal katsel oli esimene Grönholm, teine Loeb ja kolmas Solberg. Katse järel valitses Subarute kaksikjuhtimine, esimene neist oli Solberg. Kolmandat kohta hoidis Grönholm.

Viienda kiiruskatse kiireim oli Gigi Galli, teist aega demomstreeris Grönholm, kolmas oli Solberg.

Neljandal katsel oli ralliliider Chris Atkinson alles kuues, andes nii ralli esikoha Petter Solbergile. Teise koha haaranud Atkinsoni taga viimasel poodiumikohal oli Marcus Grönholm. Sebastien Loeb oli neljas 25-sekundilise kaotusega liidrile.

Kolmandal, pikal 50,06-kilomeetrisel kiiruskatsel oli kiireim Chris Atkinson, kes edestas teisi piisavalt, et ralliliidriks asuda. Teine oli Petter Solberg 4,4-sekundilise kaotusega ja kolmas Marcus Grönholm 16,6 sekundise kaotusega.

Teisel, 2,73-kilomeetrisel Rikubetsu kiiruskatsel olid esimene-teine Petter Solberg ja Sebastien Loeb. Ralli teisele kohale kerkis Chris Atkinson, kes demonstreeris viiendat aega seni teist kohta hoidnud Marcus Grönholmi seitsmenda vastu.

9,05-kilomeetrisel Pawse Kamuy katsel sau MM-tiitlit jahtiv Sebastien Loeb sai hakkama alles 11. ajaga. Head kiirust demonstreeris katsel aga Mikko Hirvonen, kes haaras kolmanda koha Marcus Grönholmi taga. Esimene oli Petter Solberg.