25-aastane andekas vormelisõitja, kes oli Ferrari akadeemia kasvandik, tunnistas traagilise Suzuka etapi eel, et unistab Ferrari meeskonna esindamisest.

"Muidugi olen ma valmis. Olen selle nimel tööd teinud aastast 2009, mil Ferrari akadeemiaga liitusin," sõnas Bianchi oma Ferrari väljavaadete kohta. "Olen nüüd peaaegu kaks hooaega F1 sarjas sõitnud. Mul on juba häid kogemusi ja ma oleksin selliseks väljakutseks valmis."

Bianchi, kes liitus Marussia meeskonnaga 2013. aasta alguses ja tõi tiimile mullusel Monaco etapil saavutatud 9. kohaga ajaloo esimesed MM-punktid, lootis juba selleks aastaks pääseda Force Indiasse. See oleks olnud heaks stardiplatvormiks, et end tulevikus Ferrari rivistusse sõita.

Tasub märkida, et Monaco etapil teenitud kaks MM-punkti tõstsid Marussia meeskondlikus arvestuses üheksandale kohale ning tõid rahalistes raskustes vaevlevale meeskonnale kümneid miljoneid dollareid.

Rahvusvahelise Autoliidu FIA presidendi Jean Todti poeg, mänedžer Nicolas Todt, kes aitas Bianchit viimased 10 aastat, oli üsna veendunud, et prantslane pääseb tulevikus Ferrari meeskonda. Sama uskus ka Bianchi hea sõber Fernando Alonso, kes mullu Ferrarit esindas.

"Ta on sõber ja ma olen erakordselt õnnelik ja uhke tema saavutuse üle," teatas Alonso pärast Bianchi 9. kohta Monacos. "Loodetavasti saab ta uueks hooajaks konkurentsivõimelisema masina ning saab veelgi enam oma talenti näidata."

Nagu paljud tänased vormelikuulsused, alustas ka Bianchi oma karjääri kardiroolis. Järgmise sammuna liitus ta vormel 3 Euro sarjaga, kus saavutas 20 etapi jooksul kaks võitu ja lõpetas debüüthooaja kolmandal kohal. Suur läbimurre järgnes 2009. aastal, mil ta saavutas vormel 3 Euro sarjas esikoha oma tiimikaaslase Valtteri Bottase ning Esteban Gutierrezi ees. Samal aastal võistles ta edukalt ka Briti F3 ja vormel Renault 3.5 sarjas.

Suurepäraste tulemuste järel võeti ta Ferrari akadeemiasse ning 2011. aastal tõusis andekas prantslane juba Ferrari testisõitjaks. Kuulus Itaalia meeskond lootis juba toona, et Bianchist saab tulevikus nende sõitja.

Mida Bianchi oleks tänavusel hooajal suutnud, ei saa vormelimaailm paraku kunagi teada.