Eelviimane Balti Meistrivõistluste VII etapp autode ringrajasõidus peeti 31 Augustil-1 Septembril 2002 Tallinnas, Lasnamäel, kus paariks päevaks oli Smuuli tänav ja selle ümbrus muudetud võidusõitjate pärusmaaks, et võiks toimuda Eesti ringrajasõidu aasta tippsündmus “VW Linnaring 2002”

Esimesel võistluspäeval toimunud kvalifikatsioonisõidus pidi Ohtla alla vanduma temast napilt kiiremale olnud Raul Oravale, kelle edu saladuseks oli ilmselt Aivis Ohtla eelmise aasta võistlusauto, millel Orav juba teist korda õnne proovis.

Teiselt kohalt startinud Aivis Ohtla start ei läinud ootuspäraselt. Kuigi stardirüselus ei tõuganud teda teiselt positsioonilt, ei suutnud ta siiski mööduda Raul Oravast. Kuid mõni ring pärast starti oli Aivis Ohtla Oravast möödunud ja juhtis kindlalt esimest võistlussõitu. Tema kannul, soliidset vahemaad pidades, kihutas eelmise aasta Balti Meister Arnis Jursevskis. Aivis Ohtla sai sõidu liidri rollis olla 11. ringini. Lippu lehvitav kohtunik nõudis Ohtla siirdumist boksialale, kuna stardirüseluses oli võistlusauto Honda küljespoiler viga saanud ja ohustas kaasvõistlejaid. Tänu LX Motorsport Liiwi Racing Teami mehhaanikute kiirele tegutsemisele sai Ohtla peatselt sõitu jätkata. Kuid liidripositsioon oli loovutatud ja kuna 20-ne ringiliselt võistlussõidust oli üle poole läbitud, oli vähetõenäoline, et kitsal linnarajal on võimalik oma positsiooni parandada. 13. ringil pidi samal põhjusel boksipeatuse tegema ka konkurent Arnis Jursevskis. Sõidu lõppkokkuvõttes oli esimene Raul Orav, neljas Aivis Ohtla ja Arnis Jursevskis lõpetas ohutus kauguses võistlejate rivi lõpus.

Teisel võistluspäeval toimunud sõidu stardis oli reeglite kohaselt esimese võistlussõidu kuus parimat ümberpööratud järjekorras. Esireast startisid Saksa Auto sõitjad Paavo Rebane ja Sten Pentus. Kolmas oli Aivis Ohtla. Start õnnestus. Oli vaid paari ringi küsimus, kui Aivis Ohtla oli suutnud mööduda eelpool startinutest ja asunud sõidu liidripositsioonile. Tema edu kestis sõidu lõpuni ja teda ei ohustanud isegi teisena lõpetanud lätlane Jursevskis, kes finiseerus mitmete sekundite kauguses. Kolmas oli Kruzmanis ja napilt neljas Orav.

Balti Meistrivõistluste VII etapi kokkuvõtlik paremusjärjestus on järgmine: 1. Aivis Ohtla
2. Raul Orav
3. Girts Kruzmanis

Kuna Balti Meistrivõistluste reglemendid näevad ette, et kaheksast toimunud etapist arvutatakse maha üks, kehvim tulemus, siis isegi, kui Ohtla viimsest Riias toimuvast etapist osa ei võta, ei ohusta keegi punktitabelis tema esikohta ja Balti Meistri tiitel kuulub Aivis Ohtlale.