Pühapäeval Hiina GP võitnud ning oma edumaa brasiillase Felipe Massa ees seitsmele punktile kasvatanud 23-aastane britt saab MM-tiitli, kui ta ei lõpeta 2. novembril São Paulos madalamal kui viiendal kohal, kirjutab sportnet.ee

Esiviisikus peab Hamilton lõpetama juhul, kui Massa suudab kodurajal peetava võidusõidu võita. Kui Massa jääb teiseks, siis piisab Hamiltonil tiitlivõiduks ka seitsmendast kohast. Brasiillase kolmanda koha puhul võib Hamilton ka punktikohalt välja jääda.

“Viimane võidusõit on raske katsumus, kuid ma usun, et Lewis suudab rahu säilitada. Just distsiplineeritus viib nüüd sihile,” arvab Hill. “Ei maksa unustada, et see on Hamiltonile alles teine hooaeg MM-sarjas ning olukorra ohjamiseks peavad sul olema kogemused.” Ka mullu juhtis Hamilton enne Brasiilia GP-d punktitabelit, kuid pidi lõpuks tunnistama Kimi Räikköneni paremust.

Hilli sõnul on tiitel tema noorel kolleegil nüüd taas käeulatuses, ka kiitis eksmaailmameister oma kaasmaalase tegutsemist Hiinas. “Lewis oskab oma vigadest õppida. Jaapanis näitas ta oma tormakust, kuid järgmisel etapil Hiinas sõitis laitmatu võistluse. Oli vaja üht-teist parandada ja ta oskas seda teha. Parandamise peale on ta juba mihkel.”

“Oleme ausad, Hiinas polnud tema sõit just sädelev, kuid arvestada tuleb ka sõidu eel ja ajal valitsenud pinget ning selle foonil tegi Lewis kogu nädalalõpu jooksul kõik õigesti. Massale võis see üsna demoraliseeruvalt mõjuda,” arvas Hill.

Hamilton vastas rivaalide kriitikale tema sõidutaktika ja -stiili suhtes Shanghai rajal veatu võidusõiduga. Briti eksimused ja ohtlikud manöövrid on nurinat tekitanud kogu hooaja vältel, häälekaks paisus pahameel aga pärast Jaapani etappi, kus Hamilton põrkas kokku Massaga ning pidi leppima alles 12. kohaga.

“Pada sõimab katelt,” iseloomustas kritiseerijaid Hill. “Vaielda on mõttetu. See on mäng, mida mängitakse kuni sa saad aru, et see on mäng ning vahetevahel võib selles ka veidi täbaraid olukordi juhtuda.” Hilli arvates on Hamilton siiski aus mängija, kes oma eksimusi ka tunnistab.

Lisaks Hillile on Suurbritannia võidusõitjatest F1 MM-tiitli võitnud veel Mike Hawthorn (1958), Graham Hill (1962, 1968), Jim Clark (1963, 1965), John Surtees (1964), Jackie Stewart (1969, 1971, 1973), James Hunt (1976) ja Nigel Mansell (1992).