Seksismi vastased organisatsioonid reageerisid Hamiltoni teole tuliselt ning nimetasid vormelipilooti lausa Suurbritannia häbiplekiks, kuid 23-aastase tüdruku enda sõnul tegi Euroopa meedia sääsest elevandi.

"See kestis vaid ühe või kaks sekundit ning ma ei mõelnud selle peale eriti. Arvan, et mõned välismaa meedia väljaanded on sel teemal tundlikumad kui kohalik meedia. Mu tööandja käskis mul seal poodiumil seista ja seda ma ka tegin," kommenteeris Siying Shanghai Dailyle.

"Fotodelt on näha, et naist mitte lihtsalt ei pritsita, vaid šampust valatakse talle otse näkku, mis ei paista olevat tema poolt vaadatuna just eriti vabatahtlik tegevus," ütles meedia seksismi vastu võitleva ühingu Object esimees Roz Hardie Daily Mailile.

"Sellisel juhul arvame me, et Lewis Hamilton peaks oma tegude eest vabandama ning mõtlema hoolikalt, kuidas ta tulevikus käiutub. Enamus inimestele on ilmselge, et naine ei nautinud seda. Tal ei paista olevat muid võimalusi kui seal seista ja see ära kannatada. Hamilton kasutab tema positsiooni lihtsalt ära."