Hamiltoni tempo rauges kohe pärast avariid, Rosberg käis mitu ringi hiljem vaid esitiiba vahetamas ning lõpetas sõidu teisel kohal.

"See oli mulle juba siis selge, aga meil oli sel teemal just koosolek ja ta põhimõtteliselt ütles, et tegi seda meelega," rääkis Hamilton ESPN-ile. "Ta ütles, et võinuks seda vältida. Ta ütles: "Ma tegin seda selleks, et sulle pointi selgeks teha." Kui te mind ei usu, küsige Toto (Wolff), Paddy (Lowe) ja kõikide nende meeste käest, kes samuti temaga rahul pole."

"Ma olin hämmastunud, kui ma seda kuulasin. Peate tema käest küsima, mis see point oli, mis ta tõestada tahtis," ütles Hamilton, lisades, et sakslane oli juhtunus hoopis teda süüdistanud.

"Ta tuli lihtsalt sisse ja ütles, et see oli minu süü. Niisama lihtsalt... Ma ei kujuta ette, mida tiim nüüd teeb. Ma tulin sellele nädalavahetusele, olles väga positiivselt meelestatud. Mõtlesin, et sellest tuleb meile kõigile hea võidusõit põneval rajal."

Mercedese meeskonnal oli tõsine jutuajamine ka neljapäeval, et pärast Ungari GP tiimikorralduste draamat õhk puhtamaks saada.

"Nico väljendas, kui vihane ta oli - ma mõtlesin selle peale: "Sellest on kolm nädalat möödas ja see on sul nii kaua kestnud?!" Ta sõna otseses mõttes istus seal ja ütles, kui vihane ta Toto ja Paddy peale oli. Aga ma mõtlesin, et pärast seda on kõik korras ning siis tuleb selline asi... See on huvitav."

Rosberg ise põhjendas juhtunut järgmiselt: "Ma olen seda näinud ning ei taha öelda, mis see oli. Kohtunikud hindasid seda kui võidusõidu käigus juhtunud intsidenti ning nii seda tulebki võtta."

Mercedese boss Toto Wolff keeldus Rosbergi otsasõitu tahtlikuks nimetamast, kuid ütles samuti, et sakslane üritas Hamiltonile midagi tõestada.

"Nico tundis, et peab oma trajektoori kurvis hoidma. Ta pidi oma pointi selgeks tegema. Ta ei andnud alla. Ta arvas, et Lewis peab talle ruumi tegema, mida ta ei teinud. Aga see ei olnud tahtlik otsasõit. See on nonsenss. Küll aga oli ta tahtlikult arvestanud, et kui Lewis eest liigub või nurga lahti jätab, võib see lõppeda avariiga," sõnas Wolff.

"Me peame kõik koos maha istuma ja otsustama, mida teha. Aga siis, kui kõik on maha jahtunud ja rahulikud."