"Nico on põhimõtteliselt saanud järjekordse kingituse, kuid eks näis, mis me homme suudame teha. Mõtleme midagi välja, päris korralikult on veel sõite järel. Ma ei suuda seda uskuda, aga sellised asjad on panevad meid proovile. Olime seadistusega niivõrd head tööd teinud, et kõik tundus fantastiline, kuid ma ei suutnud isegi viite ringi läbida!" vahendab ESPNF1 Hamiltoni kommentaari.

Ajasõidus 16. koha saanud Hamilton tõuseb stardirivis ühe positsiooni võrra, sest 14-ndaks tulnud Esteban Gutierrezil oli Silverstone'i GP-lt all kolmekohaline karistus.

"Olen veidi valudes, aga nii tavaliselt juhtub, kui sul selline avarii on. Isegi kui midagi puruks oleks, läheksin ma sõitma," lisas Hamilton.

"See kõik juhtub nii kiiresti. Sa oled autos 100 protsenti enesekindel ega arva kurvi sisenedes kunagi, et midagi võiks juhtuda, vajutad piduripedaali ja sind tabab tõeline šokk."

Rosberg võttis Hockenheim ringil karjääri üheksanda parima stardikoha. Tema kõrvalt alustab homme kell 15 põhisõitu Valtteri Bottas (Williams). Teise stardirea moodustavad Felipe Massa (Williams) ja Kevin Magnussen (McLaren).

Kui Rosbergil homme midagi ei juhtu, suureneb tema edu Hamiltoni ees sarja üldarvestuses veelgi. Hetkel juhib ta briti ees nelja punktiga. Daniel Ricciardo (Red Bull) jääb Rosbergist maha juba 67 punktiga.