"Uskuge või mitte, McLaren-Mercedes võis testida siis suisa kahes eri paigas korraga! Näiteks Jerezis ja Valencias," kirjutab 46-aastane Häkkinen oma blogis.

"See oli mõistagi kallis, aga Ron (tiimipealik Ron Dennis) hoolitses selle eest, et kasutasime oma võimalusi otstarbekalt. Olin väga uhke, et sain sellest kõigest osa."

F1-meeskonnad testivad muidugi ka tänapäeval hooaja eel autosid, ent testiperioodid olid Häkkineni sõnul toona hoopis pikemad. Kohati suisa liiga pikad, arvab ta.

"1999. aasta sügisel ütlesin Ronile, et väga oluline oleks anda mulle ja Davidile (Coulthard) talvel veidi aega puhata. Meil tuleb akusid laadida. Meil on vaja palgata abijõudu testimiste jaoks, vastasel juhul oleme omadega läbi."

Dennis võttiski soomlase nõuannet kuulda ja palkas peagi pärast nende omavahelist vestlust prantslase Olivier Panisi, kellest sai McLareni testisõitja.

Ränk testimine avaldus ka tulemustes. Häkkinen võitis 1998. ja 1999. aastal MM-tiitli ja McLaren 1998. aastal konstruktorite karika.