Jaapani ralli eel teatas Ford, et on vabastanud Francois Duvali 2005. aastaks sõlmitud lepingu, mis lisab õli tulle kuulujuttudele, et autotootja pärast käimasolevat hooaega autoralli maailmameistrivõistlustel osalemisest loobub.

„Loodan, et nad leiavad jätkamiseks võimaluse, kuna see on kõigi jaoks oluline,” lausus Citroeni meeskonna juht Guy Frequelin. „Loomulikult olen Duvali teenetest huvitatud, kuid loodan, et Ford leiab võimaluse temaga koostöö jätkamiseks.”

„Arutasin olukorda Peugeot juhi Frederic Saint-Geoursiga,” kommenteeris Peugeot meeskonna juht Corrado Provera. „Ta teab, et Ford vabastas Duvali ning ta leidis, et tegemist on väga halva uudisega autoralli maailmameistrivõistluste jaoks. Praegu tuleb oodata Fordi otsust, kuid meie osalemine on 2006. aastani garanteeritud. Samas antud olukorras pole midagi kindlat.”

Duvali seostatakse 2005. aastal liitumisega Citroeni meeskonnaga, kust on ilmselt lahkumas Carlos Sainz, kes oma plaanid järgmiseks hooajaks peaks avalikustama lähiajal. Samuti Fordi rooli keerava Markko Märtini leping praeguse meeskonnaga lõppeb käimasoleva hooaja lõpus ning eestlane siirdub tõenäoliselt Peugeot tiimi.