“Meil on Sebastiani näol tegemist ajaloo ühe noorema maailmameistriga, kes on võitnud tiitli juba neljal korral. Kohtusin temaga viimastel kuudel isiklikult ning võin öelda, et ta on äärmiselt töökas, tagasihoidlik ja distsiplineeritud inimene," teatas Mattiacci pärast Ferrari neljapäevast pressiavaldust, et nad on Alonso asemele palganud Vetteli.

Alonso ütles Abu Dhabi etapil, et ei ole sellisest väljaütlemisest kuigi vaimustunud.

"Ma lugesin neid kommentaare, need polnud kuigi head," ütles Alonso, vahendab Sky Sports. "Kui ta üritas mõista anda, et ma olin alamotiveeritud, siis ta saabus ehk Ferrarisse liiga hilja. Ta on olnud siin vaid paar kuud ja tal ei ole arvatavasti ülevaadet tervest viiest aastast, mille ma olen Ferraris veetnud."

Mattiacci, kes liitus Ferrari meeskonnaga aprillis, on ajakirjanduse arvates nn peasüüdlaseks, miks Alonso otsustas uueks hooajaks McLarenisse siirduda.

Täna sõidetakse Abu Dhabis F1 hooaja viimane etapp, mida alustab parimalt stardikohalt Nico Rosberg. Alonso oli eilses kvalifikatsioonis alles kümnes (tulemused), kuid tõusis reegleid rikkunud kahe Red Bulli karistamise järel 8. kohale. Tänane võistlussõit algab kell 15:00.