Soomlastel on kolm ja pool F1 maailmameistrit – Keke Rosberg (1982), Mika Häkkinen (1998, 1999), Kimi Räikkönen (2007) ja ka mullusel tšempionil Nico Rosbergil on Soome pass lisaks Saksamaa omale.

Varemgi on kaks Soome pilooti kuulunud kahte kiireimasse tiimi – 1999. aastal, kui McLareni mees Häkkinen krooniti maailmameistriks, tuli Mika Salo poole hooaja pealt Ferrarisse asendama vigastatud Michael Schumacherit. Ent Salol polnud võimalust võita tiitlit. Nüüd jahivad esikohta kaks soomlast.

Valtteri Bottas siirdus ohjama kolm eelmist aastat MM-sarja valitsenud Mercedest, mis on tänavugi testide põhjal kiireim. Mercedesele on järele jõudmas Ferrari, kus kihutab Kimi Räikkönen.

Paraku ei ole kumbki soomlastest tiimi esisõitja. Bottas peab Mercedeses rinda pistma kolmekordse maailmameistri Lewis Hamiltoniga, kes vaevalt noore soomlase eest vabatahtlikult kõrvale astub. Räikkönen seevastu madistab ühes meeskonnas neljakordse tšempioni Sebastian Vetteliga.
Soome fännid on siiski optimistlikud ja loodavad, et üks nende omadest tiitli siiski võtab või vähemalt võitleb selle eest viimaste etappideni.
Egas muud, kui hoiame naabritele pöialt.