Schumacheri pressiesindaja Sabine Kehm teatas hiljuti, et suvel Lausanne`i taastusravikliinikust kodusele ravile lubatud Schumacher ei ole enam koomas ning on alustanud pikka taastumisprotsessi, kirjutab Inglismaa ajaleht Daily Mail.

Vormelilegend viibib Šveitsis isiklikus Glandi luksusvillas, kus ta on pidevalt 15 meditsiinieksperdi kontrolli all. Perekonnale läheb meditsiiniseadmete rentimine ja arstide palkamine iganädalaselt maksma üle 100 000 naelsterlingi (127 000 eurot).

Dr Gary Hartstein, kes töötab hetkel Belgias Liège`i ülikooli haiglas, kardab, et Schumacheri lootused paranemiseks on tegelikult üliväikesed. 

‘Meile on öeldud, mis tundub pisut võidukas, et Michael ei ole enam koomas," ütles Hartstein.

Kuna Schumacherit hoiti kunstlikus koomas, et tema aju kaitsta, ning ta toodi sellest meditsiiniliselt välja, ei ole Hartsteini arvates koomast väljumine suur edasiminek. "See pole ju iseenesest uudis. Ma arvan, et see on tegelikult väga küüniline keelekasutus. Sellega edastatakse mulje, mis on peaaegu kindlasti vale."

"Mida edasi aeg läheb, seda enam ja enam vähemtõenäolisemaks muutub, et Michaeli paranemine oleks väga ulatuslik. Koomas olnud patsientidel, kes ei parane neuroloogiliselt, mõõdetakse oodatavat eluiga kuudega ning kuni mõne aastani," ütles Hartstein välja karmi tõe. Arsti sõnul võib maailm olla hetkel tunnistajaks kõigi aegade parima vormelisõitja "pikale hüvastijätule".

45-aastane Schumacher elas raske õnnetuse üle 29. detsembril, kui kukkus Prantsuse alpides suusatades ja lõi pea vastu kivi.