Eesti Kardiliit plaanib teha kardispordi harrastamise kättesaadavaks paljudes kohtades üle Eesti ka noortele, kel hoolimata ressursi vähesusest on suur huvi alaga tegelemiseks, öeldakse pressiteates.

Kardisarja Talendiotsing eesmärgiks on välja selgitada andekaid noori harrastuskardisportlasi ja anda neile võimalus teha esimesi samme kardi võistlusspordi poole. Et ületulekut hobiklassist võistlusklassi veelgi lihtsamaks teha, annab Eesti Kardiliit sarja parimale algavaks hooajaks EKL kardifondist eelmise aasta võitjakardi, millega pakkuda konkurentsi Eesti ja Baltikumi paremikule Eesti Meistrivõistluste sarjas. Kardi on fondi andnud 2006. aasta meister Hans Villemi.

Eesti kardisportlaste viimaste aastate väljapaistvad saavutused rahvusvahelisel areenil näitavad, et vahepealsed mõõna-aastad on möödunud. Tõusvat huvi kardisõidu vastu näitab ka hobisõitjate suurarv üle Eesti. Kiirelt arenev hobikardindus on saamas tugevaks taimelavaks kardispordile.

Plaanitavad võistlused annavad kindlasti julgust ning võimalusi edukateks startideks meistrisarjas nii mõnelegi. Teerajajaks selles osas ongi Talendiotsing, mis ei jää aga sugugi ainsaks — juba kevadel plaanitakse algust teha sarnase, kuid juba ulatuslikuma sarjaga hobisportlastele.

Noorte hobisõitjate sari Talendiotsing toimub viie finaalina Saurix kardikeskuses 14. ja 28.jaanuaril, 11. ja 25.veebruaril ning 11.märtsil. Iga võistluse kolm parimat pääsevad edasi 25. märtsil toimuvasse Superfinaali. Lisaks finaalidest edasijõudnutele valivad EKL ja Saurix kardikeskus välja ühe noorsportlase, kes sarja jooksul osalenud rohkematel finaalsõitudel.