"Olen kõike muud kui Kimi vastane, aga mäletan sellist olukorda oma karjäärist. On üsna masendav märgata, et sa ei arene enam. See on pettumus, kui sa ei lähe enam paremaks," sõnas britt intervjuus portaalile Speedweek.

Coulthard tuletab meelde, et soomlane on jäänud Ferraris selgelt oma meeskonnakaaslastele alla nii mullu kui tänavu.

"Kimi võib veel ehk võita võistlusi, kuid seda ei saa eitada, et Sebastian Vettel võttis kohe tiimi enda kontrolli alla. Ja enne teda oli see Fernando Alonso kontrolli all - ka tema oli selgelt Kimist kiirem," sõnas Coulthard, kes oli aastatel 2002-2004 McLarenis ise Räikköneni meeskonnakaaslane.

"Kimil on väga suur toetajaskond, mistõttu iga teda kritiseerivat inimest võidakse vihkama hakata. Tuleb siiski tõdeda, et rajal ei ole ta suutnud enam viimastel aastatel oodatud tulemusi näidata - olgu siis asi halvas õnnes või milleski muus."

"Ma arvan, et Ferraril on aeg vahetada sõitjat. Vaid siis võiks Kimi jääda, kui ta võidaks nüüd viis-kuus järgmist võidusõitu ja jätaks Vetteli kindlalt kvalifikatsioonides seljataha."

"Mõned variandid on, nagu näiteks Valtteri Bottas ja Nico Hülkenberg. Kui mina oleksin Ferraris, võtaksin ühe neist," sõnas 44-aastane Coulthard.

Oma karjääri jooksul 13 etappi võitnud Coulthard usub, et soovi korral võib Ferrari tõepoolest Bottase Williamsist välja osta.

"Bottas on Williamsiga lepingu kaudu seotud, aga kõigel on oma hind ja Ferrari suudaks selle ka välja käia. Minu arust on ka Hülkenberg teeninud ära võimaluse sõita tippautoga."

F1-hooaeg jätkub sel nädalavahetusel Suurbritannias Silverstone'i rajal.