Britt juhtis võistlust algusest lõpuni. Kvalifikatsiooni esikolmik jäi samaks lõpuni, ehkki Max Verstappenil oli kaks kokkupõrget tagant tulnud Ferrari pilootide Kimi Räikköneni ja Sebastian Vetteliga. Ent noor hollandlane seisis rünnakud ära.

Esinelik mahtus 20 sekundi sisse, siis läksid vahed suureks. Ferrari piloodid viiendal ja kuuendal kohal kaotasid vastavalt 51 sekundiga ja 1.10-ga.

MM-sarja üldseis neli etappi enne MM-sarja lõppu: 1. Hamilton 331 punkti, 2. Vettel 264, 3. Bottas 207, 4. Räikkönen 196, 5. Verstappen 173, 6. Ricciardo 146.

Järgmine MM-etapp peetakse kahe nädala pärast USA-s Austinis.

Eelinfo:

Hamilton ja tema tiimikaaslane Valtteri Bottas olid ülekaalukalt kvalifikatsiooni kiireimad. Ferrari läks alt rehvivalikuga ning nii stardib Kimi Räikkönen teisest ja Sebastian Vettel koguni neljandast reast.

Esteban Ocon (Force India) sõitis kvalifikatsioonis välja küll 8. koha, ent pidi punaste lippude reegli rikkumise eest stardireas loovutama kolm kohta. Nii kerkis Vettel (Ferrari) üheksandalt kohalt kaheksandaks.

Jaapani GP eel on Hamiltoni edu Vetteli ees täpselt 50 punkti (306 ja 256). Kolmandale kohale heitlevad soomlased, Bottasel punkte 189 ja Räikkönenil 186.

Kvalifikatsiooni esitosin: