Võidu suunas oli sõitmas suurepärast kiirust näidanud Verstappen, kes oli tõusnud sõidu jooksul viiendalt kohalt esimeseks. 25 ringi lõppu kaotas hollandlane esikoha, kui talle sõitis külje pealt otsa ringiga maha jäänud Esteban Ocon (Force India). Verstappen kaotas kokkupõrke tagajärjel väärtuslikke sekundeid ning liidriks tõusis Hamilton, kes hoidis esikohta lõpuni ja edestas lõpuks hollandlast 1,5 sekundiga.

Kolmanda koha võitis Kimi Räikkönen, kes suutis viimastel ringidel jõudsalt lähenenud Daniel Ricciardo oma selja taga hoida. Esikuuikusse mahtusid veel Valtteri Bottas ja Sebastian Vettel.

Mercedes kindlustas omale ühtlasi meeskondliku maailmameistritiitli. Viiendat aastat järjest läks nii sõitjate kui meeskonna arvestustes maailmameistritiitel Mercedesele.

ENNE SÕITU:

Parimalt stardikohalt alustab tänast sõitu viiekordne maailmameister Lewis Hamilton (Mercedes), kelle kõrvalt stardib Sebastian Vettel (Ferrari). Hamiltoni jaoks oli tegu hooaja 10. kvalifikatsioonivõiduga ning etapivõite on tal tänavu kogunenud 9. Teise stardirea hõivasid soomlased Valtteri Bottas (Mercedes ja Kimi Räikkönen (Ferrari). Esikuuikusse mahtusid veel Red Bulli sõitjad Max Verstappen ja Daniel Ricciardo.

Mercedese meeskonna juht Toto Wolff peab sõidu eel favoriidiks Ferrari sõitjaid. "Ferrari võttis kvalifikatsioonis suure riski, vahetades vihma eel viivitamatult rehve ja see tasus ära," sõnas Wolff sõidu eel. "Tänaseks sõiduks on neil kõige vähem kulunud rehvid all."

Kvalifikatsiooni tulemused:

Brasiilia GP algab täna Eesti aja järgi kell 19:10. Delfi vahendab sündmusi otseblogi vahendusel.