Prantslane Bianchi lahkus siit ilmast 17. juulil, üheksa kuud pärast Jaapani GP-l toimunud avarii järel koomasse langemist. Tema Marussia auto põrkas vastu rajatraktorit, mis oli parasjagu teisaldamas Adrian Sutili Force India masinat.

Inglise advokaadibüroo Stewarts Law väljastas täna pressiteate, milles öeldakse: "Jules Bianchi perekond teatas täna, et nad plaanivad Inglismaal alustada kohtuvaidlust Bianchi õnnetuse asjus. Kirjad FIA-le, Marussiale ja Formula One Group'ile selgitavad, miks Bianchi perekond tunneb, et nende osapoolte ja ehk veel kellegi teod viisid Julesi surmava õnnetuseni ja kutsub neid üles tunnistama vigu, mis nad tegid selle ohtlikutes tingimustes - taifuuni hooajal Jaapanis - toimunud võidusõidu planeerimisel, ajastamisel ja korraldamisel."

"Nõuame Julesi jaoks õiglust ning tahame välja selgitada tõe nende otsuste kohta, mis viisid meie poja avariini 2014. aasta Jaapani GP-l," ütles piloodi isa Philippe Bianchi. "Pereliikmetena on meil nii palju vastuseta küsimusi ning me tunneme, et Julesi õnnetust oleks saanud ära hoida, kui poleks tehtud rida eksimusi."

Bianchi perekonda esindav advokaat Julian Chaberlayne: "Bianchi õnnetus oli välditav. FIA uurimisraport tegi rida soovitusi vormel ühes ohutuse tõhustamiseks, kuid ei osutanud vigadele, mis viisid Julesi surmani. Et selles süüdistati hoopis Julesi ennast (raporti järgi ei võtnud Bianchi kollaste lippude mõjualas piisavalt hoogu maha - G.L.), oli perekonna jaoks üllatav ja ahastama panev. Bianchi perekond on veendunud, et see õiguslik protsess peaks asjaga seotud inimesi panema vastuseid andma ja eksimuste eest vastutust võtma. See on oluline nii praeguste kui ka tulevaste sõitjate jaoks, kes tahavad, et ohutus oleks nende spordialal esikohal. Kui see oleks Suzukas nii olnud, oleks Jules Bianchi tõenäoliselt elus ning tegeleks endiselt oma armastatud alaga."

Bianchi oli esimene vormelipiloot, kes hukkus pärast 1994. aastal San Marinos juhtunud traagilist õnnetust Ayrton Sennaga.