MOOTORRATTAD

Kõige võimsamate, klassi Superbike mootorrataste kvalifikatsiooni võitis Risto Klausen Hanno Veldi ees. Võistlust asus juhtima Saurix Petroleum Kawasaki tiimi piloot Velt, kes võitis ka sõidu 3,5 sekundilise eduga lähimate konkurentide ees. Klausen pidas duelli lätlase Agris Neijaga, lõpuks jäi 0,5 sekundiga peale lõunanaaber.

Balti meistrivõistluste arvestust juhib Hanno Velt 70 punktiga, Neijal on 61 punkti. Klassis Supersport-600 võidutses Joel Vides Risto Jaaksoni ja Juris Svarinskise ees. Vides juhib ka Balti meistrivõistluste arvestuses.

125 cm³ ja 250/400cm tsiklite sõidu võitis Lembit Teesalu. Külgvankriga mootorratastel olid parimad Tarmo Tempel- Mati Savolainen. Klassis B-600 oli kiireim lätlane Edgars Dzernis, klassis B-1200 viimase kaasmaalane Guntis Ragelis.

AUTO JA VORMELID

ss Schenker B-2000

Schenker B-2000 klassis oli seekord tavatult palju võistlejaid, kokku käis rajal 12 autot. Eestlaste, lätlaste ja leedulaste omavahelisse jõukatsumisse sekkusid seekord ka kaks sakslast, Marc Simon (Ford Focus) ja Sandro Vogel (Opel Astra), viimane osales ka 2003. astal Balti MV viimasel etapil Vilniuses. Taas oli rajal eelmisel hooajal Toyota Yarisel kiiret sõitu teinud lätlane Mareks Stolcermanis.

Ajasõidus edestas lätlane Girtz Kruzmanis Aivis Ohtlat (mõlemad Honda Civic) kõigest 0,04 sekundiga, kolmas oli sakslane Simon. Esimeses sõidus kaotas liidrikohal olnud Kruzmanise auto juhitavuse, paiskus murule ja maandus lõpuks vette. Sõitu asus juhtima Aivis Ohtla Marc Simoni ja Martin Merisaare ees. Reedestes ajasõitudes olid Merisaare autol tekkinud mootoriprobleemid ja osa mootoridetaile oldi sunnitud asendama tehase omadega, mis Merisaare sõnul kiiruses kõvasti tunda andis. Tagapool sõitis teine sakslane Vogel otsa Janek Merisaare Hondale, mistõttu viimane esialgu murule peatuma jäi, kuid lõpuks siiski rajale pääses. Sõidu võitis Aivis Ohtla Arnis Jurševskise ja Marc Simoni ees.

Teises sõidus oli lätlane Kruzmanis taas rajal ja näitas väga kiiret sõitu, tõustes viimaselt kohalt teiseks. Sõidu võitis taas Aivis Ohtla, kolmas oli Arnis Jurševskis, kelle sõit tehnilistele tingimustele mittevastavuse tõttu tühistati, kolmas koht seega Martin Merisaarele.

Balti MV arvestuses juhib Girtz Kruzmanis 105 punktiga, teine Janis Horelikš 93 punktiga, kolmas Aivis Ohtla 90 punktiga ja neljas Martin Merisaar 86 punktiga.

ass Hansa Liising Baltic GT

Klassis Hansa Liising Baltic GT oli oodata võimsa tehnikaga varustatud soomlaste Kalle Sarlini ja Peter Lindströmi duelli, kuhu loodetavasti sekkuks ka Tõnu Soomer. Esimese sõidu võitis Sarlin kaheksa sekundilise eduga Lindströmi ees, kolmas oli Rain Pilve, Tõnu Soomeril tuli katkestada generaatoririhma purunemise tõttu.

Teises sõidus said hea stardi Sarlin ja Soomer, kolmandale kohale tõusis Rain Pilve. Tagant hakkas kiire hooga lähenema Lindström, kes peagi möödus Pilvest ja Soomeriga tõsise lahingu maha pidas. Finišijoone ületas esimesena Kalle Sarlin, teisena Peter Lindström ja kolmandana Tõnu Soomer.

Balti meistrivõistluste liider on 120 punktiga Rain Pilve, teine Kalle Sarlin 68 ja kolmas Tõnu Soomer 66 punktiga.

Klass Vormel Baltic

Vormel Baltic arvestuses juhtis enne Pärnu sõitu Balti meistrivõistlusi Erko Vallbaum. Vallbaum võitis ka kvalifikatsiooni ja esimese sõidu Ramunas Capkauskase ning head sõitu teinud Jaak Pipra ees. Teise sõidu algul tekkisid Vallbaumi vormelil elektriprobleemid ning ta oli sunnitud sõitu alustama viimaselt stardikohalt. Peagi tõusis ta juba kolmandale kohale, kuid pidi siiski sõidu 12-ndal ringil katkestama. Sõidu võitis leedulane Capkauskas Jaak Pipra ja soomlase Teppo Suvanto ees. Tehnilises kontrollis selgus, et Capkauskase ja Suvanto vormelid ei vasta tehnilistele nõuetele ja sõidu võit läks seega Piprale, teine Urmas Uusneem ja kolmas Jegor Popov.

Balti MV liider on Erko Vallbaum 118 punktiga, teine Urmas Uusneem 11 punktiga ja kolmas Ramunas Capkauskas 100 punktiga.

Klassid Gislaved Volkswagen Golf, N-1400 (Toyota Yaris)

Toyota Yariste võidukihutamisel osalesid seekord Pärnus ka vennad Margus ja Jaanus Murakas. Ühes sõidus jäi peale Margus, teises Jaanus Murakas. Yariste esimese sõidu võitis kogenud leedulane Robertas Kupcikas Madis Kasemetsa ja noore lätlase Arvis Zarbergsi ees. Teises sõidus vahetas esikolmik kohad ja ruudulise lipu langedes oli järjestus Kasemets, Zarbergs ja Kupcikas.

Balti MV arvestuses juhib Robertas Kupcikas, teine Madis Kasemets ja kolmas Ragnar Sepp.

Volkswagen Golfide arvestuse oli esimese sõidu paremusjärjestus Raimo Kulli, Andres Hall ja Martins Majors, teises sõidus Ilja Ballods-Nagradovs, Andres Hall ja Urmas Kitsing. Kahe sõidu kokkuvõttes võistluse parim Andres Hall.

Balti MV arvestuses juhib Ilja-Ballods Nagradovs, teine Raimo Kulli ja kolmas Martins Majors.

Autode ja vormelite ringrajavõistlused jätkuvad 3.-4. juunil Riias, kui peetakse Läänemere karikavõistluste esimene etapp.