Avapäeval võisteldakse masinaklassides 50ccm, 65ccm, 85ccm, 500ccm ja karikavõistluste arvestuse esimene etapp Hobi külgvankritele. Kõige suuremas masinaklassis tuleb starti Bike World Racing klubisse kuuluv Juss Laansoo (Honda), kes osaleb Maailmameistrivõistlustel samuti kõige suuremas masinaklassis MX3 ja on peale esimest etappi sarjas 12. kohal. Tema elu üritavad kibetaks teha Toomas Triisa (Yamaha), kes peale eelmise aasta põlvevigastust on jälle hoogu kogumas, Jaanus Koval (Honda) Viljandi MK-st ning Urmas Põldma (KTM) Saku MK-st.

85 ccm masinaklassis näeme kindlasti uusi poisse pjedestaalil, kuna selle masinaklassi paremik teeb kaasa Saksamaa ADAC sarja võistlusel. See ei tohiks vähendada põnevust selles masinaklassis vaid sõit tõotab tulla tasavägiseimgi.

Ka 65 masinaklassi tase on tõusnud ja nende hüppepikkused ja sõiduosavus ei jää kindlasti oluliselt alla järgmise masinaklassi sõitjatele.

Seega pealtvaatajad, kes tahavad külastada pisiperega motokrossi, siis laupäev on just õige päev selleks, kuna laupäeval on rajal näha just poiste ja noorte masinaklasse.

Pühapäevasel päeval on põhiklassiks kindlasti 125 masinaklass, mis tänavusel aastal on kosunud märgatavalt ja nii mõnigi sõitjasoovija ei pruugi stardivärava taha üldse mahtuda. Põhitegija on kindlasti mitmekordne Eesti ja Balti meister Edik Kuusk Saku motoklubist Kawasakil. Temale pakuvad tõsist konkurentsi Sõmerpalu motoklubist Taavi Nassar (Kawasaki), kes paar nädalat tagasi lõpetas Euroopa Juunioride Meistrivõistluste etapi ühes sõidu teise kohaga. Saku raske rada sobib just uutele neljataktilistele ja Henri Remma (Honda) Bike World RC-st on kindlasti üks pjedestaali pretendente. Ka viimase klubikaaslased KTM-del Anti Kala ja Asko Lihtsa ning Yamamotost Jüri Triisa (Yamaha) noolivad Eesti Meistrivõistlustel kõrgeid kohti.

Pühapäev tehakse rajal kõige rohkem just jämedamat häält ja lisaks külgvankrite meistrivõistluste II etapile on rajal näha ka neljarattalisi Quad Racersid EMV esimesi punkte jagamas. Kõige osavõtjaterohkem tuleb kindlasti karikaarvestuses Hobi masinaklass, kes täidab enamuse boksialast kireva tehnika ja rõkkavate fännidega. Just need on sõitjad kellega samastuvad paljud rajaäärsed pealtvaatajad ja kes tõestavad, et motosport on kättesaadav ja kontimööda kõigile, kellel aga vähegi tahtmist ja pealehakkamist jagub.

Saku krossirada on pehme liiva tõttu võistlejatele üsna raske, kuid pikad sirged ja kõrged hüpped tagavad pealtvaatajatele kindlasti meeliköitva nädalavahetuse.

Võistlusstardid algavad mõlemal päeval kell 12.00 ning ühepäevane pilet maksab 50.-

Eesti meistrivõistluste etapid:

22.-23.mai Saku
10.-11.juuli Türi
07.-08.august Toila
28.-29.august Tihemetsa

Eesti Karikaarvestuse etapid:

22.-23.mai Saku
06.juuni Keila 27.juuni Räpina
10.-11.juuli Türi
24.juuli Jõgeva
07.-08.august Toila
14.august Väike-Maarja
28.-29.august Tihemetsa