Ypres Westhoek ralli sõidetakse asfaltkattega teedel, mis oma olemuselt meenutavad autoralli MM-võistluste Saksamaa etappi. Kahe võistluspäeva jooksul läbitakse 18 kiiruskatset kogupikkusega 292,66 km, teatab meeskonna pressiesindaja.

Tuntumatest sõitjatest on võistlusele registreerunud veel Citroen C2-l võistlevad Martin Prokop ja Freddy Loix, samuti Bernd Casier Renault Cliol ning Michal Kosciuszko Suzuki Swiftil.

„Kuna järgmine JWRC etapp, kus me osaleme toimub alles augustis Soomes, siis meile on see heaks võimaluseks hoida kätt soojas ja hankida juurde asfaldisõidu kogemust. Tean rallist vaid niipalju, et teeolud on sarnased Saksamaa MM-etapile, mis mulle tegelikult ei meeldi. Kuid kui kalendris on ka sellised rallid, siis tuleb osata kiirelt ja vigadeta ka neil sõita”, sõnas Urmo Aava.

Ralli start antakse reedel 23. juunil kell 19:00 Eesti aja järgi. Avapäeval sõidetakse kuus kiiruskatset. Teine võistluspäev algab kell 12:30 ja lõpeb kell 23:30, mil sõidetakse 12 kiiruskatset. Ypres ralli kokkuvõtet näiatb Eurosport.

Kuna Ypres Westhoek ralli kiiruslegendi koostamine algab 20. juunil, siis ei saa kahjuks Urmo Aava ja Kuldar Sikk osaleda samal päeval Tallinnas toimuval Michael Parki mälestusmärgi avamisel ning rallimaailma tähtede omavahelisel kardivõistlusel „Star Track” Saku Suurhallis.

„Minul ja Kuldaril on siiralt kahju, et meil ei õnnestu viibida andeka kaardilugeja ja kolleegi Michael Parki mälestusüritusel Tallinnas. Hoolimata meie asukohast sellel päeval, oleme me mõtetes üheskoos teiste rallisõitjate ja loendamatute fännidega”, teatas Urmo Aava.