Seda testide käigus ja vihmase ilmaga, nüüd oli aga rada kuiv ja see tähendas täiesti uut lähenemist. Iga korraga, mil nädalavahetusel rajal käidi, suutis Rump taas sammu edasi astuda.

Kvalifikatsioonid sõideti kahes grupis ja Rump sõitis oma grupis välja 13. aja. See tähendas, et esimesse sõitu startis ta 26. kohalt. Võistlussõidus suutis Rump teha korraliku tõusu ja lõpetas väga korraliku 14. kohaga, jäädes sõidu võitnud Dennis Olsenist 17,7 sekundi kaugusele.

„Vabatreeningutel oli selle pika ja tehnilise rajaga päris keeruline kohaneda. Vaatamata sellele liikusime iga korraga edasi, seda nii enda kui auto seadistuse osas. Esimeses kvalifikatsioonis olid vahed väga väikesed, seda isegi nii pika raja puhul ja see näitab väga tihedat konkurentsi. Esimeses sõidus oli start hea, sain kohe oma positsiooni parandada ja ka sõidus tõusin korralikult. Kokku sõitsin mööda 12 autost ja sain väga korraliku mees-mehe võistluskogemuse ja hoog oli väga hea,“ võtab Rump esimese päeva Spa rajal kokku.

Pühapäeval sõideti teise sõidu kvalifikatsioon ja seal oli Martin Rump oma grupi 15 ja stardikoht teise sõitu oli 30. Kokku läks mõlemas sõidus rajale 42 autot ja liiklus rajal oli väga tihe. Martin Rumpi koht teises sõidus Spa rajal oli 26, seega suutis ta taas parandada oma positsiooni võrreldes kvalifikatsiooniga. Kaotust sõidu võitnud Bruno Bonifaciole jäi 33,2 sekundit.

„Pühapäevastesse sõitudesse läksime hea tundega, kuna laupäeval oli kiirus korralikult üleval ja eesmärk oli kvalifikatsioonis teha korralik tulemus, et saada parem stradikoht. Kuid kahjuks ei suutnud muutuvate rajaoludega kohaneda ja see andis tunda ka aegades. Temperatuur oli soojem ja rajal oli suuremate, Vormel Renault 3.5 sõitudest rehvi maas, mis tegi pidamise paremaks. Me ei suutnud aga seda enda kasuks pöörata. Püüdsime küll peale ajasõitu autot veel seadistada, kuid siiski jäi baaskiirusest puudu. Start ise oli hea, sain taas paar kohta kohe tagasi võtta, kuid edasi oli juba keeruline. Kokkuvõtvalt saab nädalavahetuses näha siiski positiivset, sest astusime taas suure sammu edasi, Spa kiire ja tehnline rada pani meid kõiki proovile, õppisin autot paremini tunnetama ja sain taas väga väärtusliku kogemustepagasi oma edasist võidusõitja karjääri silmas pidades. Enesekindlus kasvab ja ootan juba järgmisi sõite Venemaal, Moskvas,“ rääkis Rump peale pühapäevaseid sõite.

Eesti sõitjatest oli Spas rajal veel Hans Villemi, kes tuli Vormel Renault 2.0 Eurocup esimeses sõidus 11. ja teises sõidus 8. kohale. Ralf Aron osales Vormel Renault 1.6 NEC Junior klassis, mis sõideti samuti Spa rajal ja ta oli sõitudes kaheksas ja seitsmes.

Vormel Renault 2.0 Eurocup sarja järgmised sõidud on 28.-29. juunil Venemaal, Moskvas.