Raja projekt telliti oma ala maailma parimatelt ehk Saksamaalt Tilke Engineeringust, mis on projekteerinud paljud praegu kasutuses olevatest vormel-1 radadest. Raja autoriks on Eberhard Tilke, kelle sõnul sisaldab rada kõiki kardisõidu ideaalseks omandamaiseks vajalikke kurvide kombinatsioone. Rada ise vastab A kategooria kardiraja nõuetele ehk sellel on võimalik pidada kardisõidu maailmameistrivõistlusi. Kasutades erinevaid variatsioone rajast, on sellel võimalik sõita kardist ja tsiklist kuni tavamõõdus autodeni välja. Raja üheks variatsiooniks on ca 1 km pikkune testirada, mis on piisavalt lai ja kiire ka aeglasemate vormelite jaoks. Raja valmimisaeg on sügis 2011 ning ehitustööd juba käivad.

Muuhulgas kirjutati eilsel esitlusel alla koostöölepingule LaitseRallyParki ja Formula Student meeskonna vahel. Lepingule andsid allkirja Üllar Suvemaa ja Formula Student mentor Risto Kõiv.

FS Team Tallinn kingib LaitseRallyPark muusemile oma esimese enda välja töötatud vormelauto, vastutasuks saavad nad edaspidi tasuta kasutada rada uute autode testimiseks ning treeningsõitudeks.