Kokku stardib Eesti autoralli meistrivõistluste ja karikavõistluste etapile 62 autot ja laupäeva õhtul kella kuueks on selge, kellele annab Grossi Toidukaubad Viru ralli võidukarika Eesti Autospordi Liidu president ja autoralli maailmameister Ari Vatanen.

Esimesel päeval sõidetakse kokku neli kiiruskatset, kõigepealt kaks korda Fixus autokaubad Karkuse katse ja siis kahel korral Rakvere linnakatse. Esimesele katsele stardib esimene auto kell 17.18 ja esimesele linnakatsele jõuab esimene auto kell 19.03.

Rakvere linnakatsel saab näha kahte põnevat VIP autot. Esimene neist on Ford Fiesta R2, mille roolis on Eesti Autospordi Liidu juhatuse liige ja Grossi Toidukaubad omanik Oleg Gross, kelle kaardilugejaks on Virumaal Renault ,Dacia, Nissan müügiga tegeleva ettevõtte omanik ,kauaegne Viru Rallide toetaja Tõnu Paju. Teine VIP auto on 600 hobujõuline Mitsubishi Lancer EVO 6 rallikrossiauto, mille roolis on mitmekordne Eesti ja Põhja-Euroopa meister rallikrossis ja hetkel Eesti meistrivõistlustel klassis SuperCar liidrikohta hoidev Sten Oja. Rakvere linnakatsel on Rakvere linnuse juures spetsiaalselt ralliks ehitatud trampliin, mis lennutab autosid korralikult.

Laupäeval, 6. juulil on Grossi Toidukaubad Viru ralli südameks taas Kehala Ring, mida läbitakse erinevate kiiruskatsete jooksul kolm korda. Kohapeal on pealtvaatajatele toitlustus ja ideaalsed vaatamiskohad, korraga on võimalik Kehala rajal sõitmas näha lausa kolme-nelja autot. Kellel aga soovi, võib leida endale sobiva vaatamiskoha ka teistelt kiiruskatsetelt. Laupäevase võistluspäeva algus on esimese katsega kell 10.15 ja Rakvere kesklinnas olevale poodiumile sõidab võitja laupäeval kell 18.00. Grossi Toidukaubad Viru ralli katsed on pealtvaatajatele tasuta, välja arvatud Kehala Ringil toimuvad katsed, kuhu pilet terveks päevaks maksab viis eurot, allameetrimeestele sissepääs tasuta.

Grossi Toidukaubad Viru ralli autasustamine toimub laupäeval kell 20.00 Rakveres Art Cafe, kus parimatele annab karikad üle Eesti Autospordi Liidu president ja autoralli maailmameister Ari Vatanen.

Grossi Toidukaubad Viru ralli ametlik ralliraadio on Kuku, seda Kuku raadio Virumaa sagedusel 99,6 Mhz ja internetis www.kuku.ee. Pealtvaatajate kava on selle nädala Autolehe ja Virumaa nädalalehe Kuulutaja vahel.

Grossi Toidukaubad Viru ralli sõidetakse 5.-6. juulil Lääne-ja Ida-Virumaal, kokku läbitakse rallil 11 kiiruskatset kogupikkusega 109,85 kilomeetrit, millest 36,2 % on asfaldil. Tegu on Eesti autoralli meistrivõistluste ja karikavõistluste etapiga.