Einbergi päev oli olnud üsna kaootiline, sest juba esimeses sõidus selgus, et üks silinder ei töötanud ning seetõttu sõiduaeg kannatas väga suurelt. 9 sekundit ei ole see, mida üks korralik outlaw-klassi auto sõitma peaks.

Meeskond hakkas juba asju kokku pakkima, kui sõbralik konkurendi meeskond Outlaw leidis talle vajaliku varuosa. Nõrgim jupp sai vahetatud, ent selleks ajaks oli aeg niivõrd palju edasi läinud, et kohe pidi minema eliminaatorsõitu vastase vastu. Einberg soovis autole võimsust juurde keerata ning nii ka tehti. Võistluse korraldajad olid rajaga väga head tööd teinud, liiminud seda nii, et pidamine oli sellises oludes väga hea.

"Tahtsin kangesti võita seda sõitu ja ei raatsinud gaasi maha lasta, aga kuna auto nina aina kerkis ja kerkis, siis üks hetk pea alaspidi olles otsustasin ikka veidi järele anda. Selle peale kukkus auto nina hirmsa pauguga mitme meetri kõrguselt alla ja põrutas massilüliti sisse, mille peale kogu autost kadus vool," rääkis Einberg, kelle auto tegi stardi, mida Eesti kiirendusvõistluste tingimustes just tihti ei näe.

Kui auto nina oli taas maas, tallas ta raevukalt gaasipedaali, et kohe edasi kihutada, aga kuna autos voolu polnud, jäi sõit katki. Veidi sai auto sellest kukkumisest ka kannatada.

Samasuguse stardi on Einberg paar aastat tagasi teinud ka Soomes ning kinnitab, et selles pole midagi hirmsat. Lihtsalt roolis olles avaneb aknast vaade ainult taevasse ja ei saa olla kindel kas auto suund on ikka õige.