Eesti rahvuskoondise sõitjatest näitas avapäeval, kui sõideti kuus testi, parimat aega Aigar Leok (TM), kes oli oma klassi E3 seitsmes, üldarvestuses on Aigar Leok 29. kohal. Üldliider Pierre Renet’le kaotab Eesti parim enduuromees kahe ja poole minutiga. Aigari sõnul röövis avapäeval aega kukkumine, kuhu läks kaduma oma minutijagu aega. Martin Leok (KTM) on klassi E2 31. ja üldarvestuse 70. kohal. Toomas Triisa (Honda) on klassi E2 50. ja üldarvestuse 106. kohal. Toivo Nikopensius (Yamaha) on peale avapäeva hoidmas klassi E1 59. kohta. Üldarvestuses on tema koht 172. Six Days Enduro debüüti tegev Egon Üpraus (KTM) on klassi E3 46. kohal ja üldarvestuses on tema koht 192. Tõnu Kallastil olid väikesed tehnilised probleemid, mis said lahendatud, talle kuulus klassi E3 50. koht ja üldarvestuses oli tema koht 211.

Kõik see kokku tähendab seda, et Eesti koondis on peale avapäeva 15. kohal. Viie kiirema mehe aegade summa annab kokku sellise tulemuse, et liidermeeskonnale Prantsusmaale on kaotust kolmveerand tundi. Prantsusmaa meeskonnas ajab üks staar teist taga, neil on individuaalses arvestuses kaksikjuhtimine, Renet on liider, Antoine Meo kaotab talle 10,6 sekundiga. Johnny Aubert on üldarvestuse neljas, Christophe Nambotin on kuues. Kiiruselt viies mees Prantsusmaa meeskonnas, Rodrig Thain on 16 ja kuues mees Sebastien Guillaume oli avapäeva järel 23. Prantslaste edu Austraalia ees on 4.13,29 ja Soome ees 5.34,42.

Klubide koondiste arvestuses on Paikuse Motoclub koosseisus Mart Meeru, Vaido Kalm ja Marek Uustalu kuuekümnendal kohal. Klubikoondiste liidrile, RFME kaotatkse üks tund ja kaksteist minutit.

International Six Days Enduro (ISDE) on maailma vanim motovõistlus. Esimene International Six Days Enduro sõideti 1913. aastal Inglismaal, Carlisle’is. 2012. aastal 87. korda sõidetav ISDE toimus kuni 1973. aastani Euroopa erinevates riikides. Peale seda on ISDE korduvalt toimunud ka väljaspool Euroopat (USA, Austraalia, Brasiilia, Uus-Meremaa ja Tšiili). Võistluse käigus läbitakse kuue pika sõidupäeva jooksul erinevat tüüpi kiiruskatseid: kiiret sõitu nõudvad krossikatsed ja vastupidavuse piiri kompavad enduurokatsed.

Tänavusele Red Bull Six Days Endurole on oodata üle 500 osaleja 35 riigist, 26 rahvuskoondist, 19 juuniorite tiimi, 7 naiste tiimi ja 84 klubikoondist. Kokku sõidetakse kuue päeva jooksul maha ligi 1500 kilomeetrit, millest enamus jaguneb esimesele viiele päevale, viimasel päeval sõidetakse vaid üks katse, Sachsenringi krossirajal peetav sõit.

Avapäeva videokokkuvõte: