Aigar Leok tegi oma tänavusele enduro MM-sarjale sellise alguse, millega peab rahul olema nii mees ise kui tema poolehoidjad. Esimeselt päevalt klassi E3 teine koht ja teiselt päeval sama klassi kolmas koht, kirjutab ruudulipp.ee

Enduro MM-sari algas laupäeval ja pühapäeval Tšiilis, Talcas. Jah, see on seesama koht, kus pühapäeva õhtul maa värises, 7,2 magnituudise maavärina tõugete kese oli Talca linnast 103 kilomeetri kaugusel, kümne kilomeetri sügavuses. Õnneks ilma ohvriteta. Seega elamusi jagus Sõmerpalust pärit motomehel küllaga.

Enduro MM-sarjas sõidetakse ühe etapi raames kahel päeval kaks eraldi võistlust ja mõlema päeva lõpus on autasustamine ning jagatakse mõlema päeva eest punkte. Aigar Leok sõidab sellel aastal TM rattaga aastal klassis E3, mis tähendab siis seal sõidetakse tsiklitega, mis on kas 4-taktilised (475 cc-650cc) või 2-taktilised (290cc-500cc). Konkurentideks sellised mehed nagu David Knight, Christophe Nambotin, Oriol Mena, Joakim Ljunggren, kõik olnud ka erinevatel aegadel enduro maailmameistrid.

Esimesel päeval sai Aigar E3 klassi teise koha, võites kaks katset ja olles kahel katsel teine. Kokku sõideti esimesel päeval kümme katset, nende hulka saab lugeda ka reede õhtul sõidetud publikukatse. E3 klassi võitjale, Christophe Nambotinile (KTM) kaotas Aigar 48,98 sekundit ja kolmanda koha saanud Oriol Menat (Husaberg) edestas ta 0,15 sekundiga. Teisele kohale tõusis Aigar viimase kastega, mille ta võitis.

Teisel päeval lõpetas Aigar kolmandana, Nambotin oli taas võitja, teine David Knight (KTM). Võitjale kaotas Aigar 1.10,7 ja ja teisele kohale 31,76 sekundit. Neljanda koha saanud Joakim Ljunggreni (Husaberg) edestas Aigar 2,5 sekundiga ja taas oli päeva lõpp see, kus ta rootslast edestas. Eelviimasel katsel möödus ta Ljunggrenist ja püsis tema ees kuni lõpuni.

„Väga rahul, ei osanud oodata, et suudan tõusta poodiumile, kuid täna kõik klappis ja see oli minu päev. Suuri vigu ei teinud, pisut olin hädas enduro katsega, kuid sain kaotatud aja tagasi krossi ja ekstreemkatsetel. Ekstreemkatse sobis mulle hästi, see oli väikesel krossirajal, kus oli lisatud ekstreemelemente juurde. Olin seal kolmest korrast kahel kiireim E3 klassi sõitjatest. Mul on heameel, et talvel tehtud töö on läinud õigesse kohta, seda tõestab tänane võistlus. “ rääkis Aigar Leok peale esimest päeva ja teist kohta klassis E3.

Peale avaetappi on Aigar Leok E3 klassi teisel kohal (32 p), liider on Nambotin 40 punktiga.

Avapäeva kokkuvõte:
Teise päeva kokkuvõte: