Laupäev kulus eestlastel keerulise rajaga harjumise ja tsiklite seadistuse tähe all ning kvalifikatsioonis näitas Prants Pals lõpuks 11-ndat ja vend Patrick 12-ndat aega. Esimeses sõidus heitlesid vennad omavahel ning lõpetasid vastavalt Prants 8-ndal ja Patrick 9-ndal kohal. Teise sõidu alguses toimus üks suurem kukkumine, mida eestlased suutsid vältida ning sõidu probleemideta lõpuni sõita ning ka seekord oli Prants jälle 8-s ja Patrick 9-s. Kahe sõidu kokkuvõttes kuulus Prantsule 8-s ja Patrickule 10-s koht.

"Laupäeva hommikuse esimese vabatrenni sõitsime märjal rajal ja krossilõik oli välja jäetud, kuna see oli liiga libe. Jesolo rada ise on väga tehniline ja kurve on seal palju, seega tööd peab kõvasti tegema. Teises vabatrennis oli rada juba kuivem ja sisaldas ka krossilõiku. Kuiva asfaltiga oli aga rada küllalt libe ja vajas harjumist ning tsiklid tuli ümber seadistada. Kvalifikatsiooniks saime uut informatsiooni, et sellisel kurvilisel rajal peavad amordid olema pehmeks keeratud, nii me ka tegime ja ringiajad paranesid kõvasti," rääkis õpetlikust avapäevast Prants Pals. "Esimese sõidu start oli mul päris hea ja sai isegi ühest konkurendist alguses mööda sõidetud. Kolm neli ringi suutsime Patrickuga enam vähem pundis püsida, aga siis kadusid järsku kõik eest. Sõit oli väsitav, aga õnneks ei ma kukkunud ja sain kaheksandana üle lõpujoone. Patrick seevastu kukkus esimesel ringil ja hakkas siis tagant poolt tulema ja jõudis mulle juba peaaegu järgi, kuid siis kukkus uuesti samas kohas, kus esimene kord. Tegu oli äärmiselt libeda kurviga, kus pidi väga tähelepanelikult sõitma. Teise sõidu alguses käis kõva rüselemine ja kolmandas kurvis juhtus see mida oli karta, üks sõitja ei pidurdanud kurvi ära ja sõitis hooga kogu punti sisse, mille järel toimus suurem kukkumine. Meie õnneks pääsesime ja saime päris headele kohtadele ning esimeselt ringilt sai tuldud 5-nda ja 6-nda kohaga, kuid hiljem pidime paar kohta ära andma. Kokkuvõtvalt võib öelda, et oli väga raske, kuid kogemusterikas nädalavahetus ja kindlasti arenesime jälle kōvasti edasi. Saime kiirematelt sõitjatelt ohtralt häid näpunäiteid ja oli igati positiivne nädalavahetus. Nüüd tuleb ainult kõvasti trenni teha ja siis juba Rahvuste supermotole!"

"Jäin poiste sõiduga rahule. Seekord said nad sõita rehviga, millega võistlevad MM-i kiiremad mehed ja ajad paranesid tunduvalt. Prantsu sõnul võimaldas tema kasutuses olnud rehviga tunduvalt paremini kurvidest välja tulla. Patricku tsiklil oli all veidi lahjem rehv, aga ka tema kiitis selle pidamist. Samas tuleb selliste rehvidega aga tsiklite seadistust päris kõvasti muuta. TM tehasemeeskond oli meil seekord palju abiks ja tänu nendele said paljud asjad paremaks. Aga õppida on veel palju," võttis oma poegade nädalavahetuse kokku isa Marco.

Jesolost võttis etapivõidu eelmise aasta maailmameister soomlane Mauno Hermunen (TM), kes oli avasõidus teine ja võitis viimase. Teise koha sai esimeses sõidus põnevas duellis Hermuneni alistanud prantslane Adrien Chareyre (Aprilia), kes pidi aga viimases soomlasele alla vanduma. Kahe sõidu tulemusena oli kolmas itaallane Ivan Lazzarini (Honda), tema oli sõitudes vastavalt neljas ja kolmas. Maailmameistriks tuli mõlemad sõidud kindla peale sõitnud ja kokku neljanda koha saanud prantslane Thomas Chareyre (TM), kes kogus hooaja lõpuks 309 punkti, hõbemedali sai Hermunen (304 p) ja pronksi Lazzarini (273 p). Kolmel etapil osalenud Prants Pals oli 11-s (74 p) ja Patrick 12-s (70 p).

Samas toimunud Euroopa meistrivõistluste etapi võitis soomlane Toni Klem (KTM), kes oli avasõidus kolmas, kuid viimases kiireim. Talle järgnesid avasõidu võitnud ja teises kolmandana lõpetanud itaallane Fabrizio Bartolini (Honda) ning kummaski sõidus teisena lõpetanud sloveen Uros Nastran (TM). Euroopa meistriks tuli aga Itaalias neljanda koha saanud soomlane Asseri Kingelin (Aprilia) 277 punktiga, kellest Bartolini jäi 2 ja Klem 3 punkti kaugusele.

Sellel hooajal on jäänud sõita veel üks suurem võistlus, milleks on 11.-12. oktoobril Itaalias Cremonas sõidetav Rahvuste supermoto, kus Eesti koondise eest lähevad võistlema vennad Palsid ja hiljuti Soome karikavõitjaks tulnud Eero Madisson.