Sõmerpalu motokrossi peakorraldaja Aivar Leok sõnul on tänavu motokrossi MM-sarjas Honda World Motocross meeskonnas sõitva Jevgeni Bobrõševiga käed löödud ja Venemaa krossimees on Sõmerpalus stardis. Juba eelmine aasta oli Bobrõšev üks superfinaali soosikutest, sest lühem sõit ja superkrossilik rada tundus mehele sobivat. Mõlemad sõidud MX1 Inter klassis Bobrõšev võitis, kuid hea koha superfinaalis rikkus avakurvi kukkumine.

Tänavu on Bobrõšev veel paremas hoos kui aasta tagasi. Glen Heleni rajal sõidetud USA GP ja Bobrõševi kolmas koht kokkuvõttes oli Venemaa motokrossi jaoks olulise tähtsusega. 31 aastase vaheaja järel seisis Venemaa krossisõitja taas autasustamispoodiumil. (enne seda 1981. aasta Vladimir Kavinov NSV Liidu GP’l Kišinjovis esikoht 250 cc masinaklassis).
MM-tabelis on Bobrõšev Hispaania GP järel 204 punktiga 5. kohal.

23-aastane Bobrõšev tegeles oma karjääri algusaastatel paralleelselt motokrossi ja motoringrajaga. 2004. aastal sai ta näiteks juuniorite MM’il motokrossis üheksanda koha ja samal aastal tuli Venemaa meistriks motoringrajal 125 cc klassis.

Honda on Sõmerpalus esindatud lisaks MM-sarja tiimile ka kohalike tugevate meeskondadega. Lätist tuleb starti MM-sarjas osalev Honda Elksini meeskond. Sõitjateks on seal Augusts Justs, Roberts Justs ja Moldaavia krossimees Mihail Cociu. Eestist on loomulikult kohal Red Moto Honda Racing eesotsas nende kiireima mehe Priit Rätsepaga, kes näidanud häid tulemusi MX2 klassi Euroopa meistrivõistlustel. Sõmerpalus on kohal Eesti tipud ja läbirääkimised käivad veel mitme MM-sarjas osaleva sõitjaga.

Sõmerpalu motodünastia alusepanija Väino Leoki rändkarikale sõidetakse neljandat korda, esimesel korral oli selle võitjaks Tanel Leok, viimasel kahel aastal maailmameister Antonio Cairoli.

Võistlusklasse on tänavu kokku üheksa: 65cc, 85cc, Mini MX, Women MX, 2T Junior, MX2 Inter, MX1 Inter, Open ja loomulikult Säärud. Võistlusstardid algavad kell 17.00, populaarne Säärude sõit algab orienteeruvalt kell 20.15 ja päevale paneb punkti orienteeruvalt kell 20.45 Sõmerpalu motokrossi Superfinaal, mille võitja saab Väino Leoki rändkarika. Superfinaali pääsevad MX1 Inter 6 esimest, MX2 Inter 5 esimest ja OPEN klassi võitja.

Kõigi Sõmerpalu motokrossi piletiostjate, kes ostavad 10 eurose pileti (allameetrimehed tasuta) vahel toimub päeva lõpus suur piletiloos, peaauhinnaks on Husqvarna murutraktor, teiste auhindadena on välja pandud Canoni peegelkaamera Anttilalt, Kärcher survepesur Dekooralt, jalgratas Monopolilt ja digiboksiga televiisor Polarilt.