Kes saab Eesti driftimeistriks? Kas Taavi Toomara suudab oma nappi liidripositsiooni hoida viimasel etapil ning kaitsta oma valitseva meistri tiitlit? Neile küsimustele saab vastuse laupäeval, mil Tallinna kesklinnas Filtri teel toimub suur Põhjamaade driftisarja etapp, kus selgub ka Eesti meister.

Just praegu käib valitseva Eesti driftimeistri Taavi Toomara garaažis kibekiire töö, sest lisaks tavapärasele võistluseelsele kõbimisele tuleb lõpule viia ka käigukasti parandus. Mees kinnitab, et remont on lõpusirgel ning täiesti kindlalt on ta nädalavahetusel driftivõistlusel kohal. Ja mitte niisama, vaid ikka selleks, et oma tiitlit kaitsta. Praegu pro-klassi hooaja punktitabelis on liidrikohal Toomara. Aga napilt, sest vaid üheksa punkti kaugusel on Harold Valdma, kes ihkab liidri troonilt lükkamist, et ise meistritiitel vastu võtta. Konkurentsis on veel ka Henri Puhmas ning Martin Vaga.

Valdma on tänavu näidanud väga tugevat taset, tema sõidud on olnud stabiilselt head ning tandemsõitudes püsib ta vastasel külje all nagu liimitult. Toomara tunnustab Valdma häid sõite, ent erilist valemit või nippi, kuidas teda rajal murda, tal ei ole. „Valdma on kõva konkurent igal juhul. Aga ma lähen ikka esikohta püüdma ning ainsaks võimaluseks on sõita nii hästi, kui ma oskan. Võiduvõimalusi ma käest ei lase,“ ütles Toomara.

Väikeseid kõbimisi auto kalla on tehtud ka Martin Vaga autole ning mees on valmis lahingusse astuma. Tema kõige suurem soov on jõuda poodiumile nii sel etapil kui ka aasta kokkuvõttes. Vaga hoiab praegu hooaja punktitabelis neljandat kohta ehk kohta, mis on esimene, kes karikast ilma jääb. Tema põhiliseks konkurendiks on Henri Puhmas, kes edestab teda praegu vaid kahe punktiga. Siiski ei pea Vaga päris maha matma ka meistritiitli mõtteid, sest punktivahe liidriga ei ole ületamatult suur ning autospordis võib kõike ette tulla.

Meeskond NRR on samuti tegutsenud usinalt garaažis. Meeskonnaliikmed ja sõbrad tegid Märt Kuvvasele üllatuse tehes ta autole uue väljanägemise kere plastosade, kujunduse ning värvi näol. Varasemast erkkollasest Toyota Suprast sai kaunis valge luik. Kuvvas teadis, et tema ära oleku ajal tehakse auto tehniliselt ja kere osas korda, sest paar nädalat tagasi toimunud viimasel võistlusel sai see üsna korralikult räsida. Tehtigi. Aga Kuvvasele üllatuseks andsid sõbrad autole ka täiesti uue väljanägemise.

Reedel kogunevad Tallinnasse ligi 40 pro-klassi võistlejat Eestist, Lätist, Soomest, Rootsist ja Norrast, et maha pidada järjekordne Põhja-Euroopa driftisarja (NEZ) etapp. Võistluse põhipäev on laupäev. NEZi esimene etapp toimus Rootsis, kus koduraja eeliseid kasutasid ära rootslased ning hõivasid kõik poodiumikohad. Hooaja liider on praegu Alexander Granlund. Teisel ja kolmandal kohal on Jens Stark Junttila ja Kim Fors. Esmakordselt on Eesti driftiradadele oodata naisvõistlejaid, kel on oma eraldi arvestus uues sarjas Nordic Ladies Drift Leage.

Kuna võistlus toimub linnatänaval, siis parkimisvõimalused pealtvaatajaile on piiratud. Korraldajad paluvad võimalusel kohale tulla ühistranspordiga, et tagada liiklussujuvus piirkonnas. Driftimine on ala, kus ilmaoludel ei ole tähtsust ehk võistlus toimub iga ilmaga.

Programm:
Reede, 22. august
17.30-19.40 treeningsõidud
20.00-21.30 kvalifikatsioonisõidud

Laupäev, 23. august
11.00 avatakse väravad pealtvaatajaile, tandemtreeningud
13.10-13.45 võistlejate koosolek
14.00-14.30 võistlejate tutvustus
14.45 Nordic Ladies Drift Leage tandemsõidud
15.45 NEZ ja Eesti meistrivõistluste tandemsõidud
19.00 autasustamine
23.30 pidu ööklubis Teater