Parimalt stardikohalt alustanud eestlane andis alustades ühe koha ära, kuid võttis selle kohe tagasi ning püsis esimesed kaks ringi liidrikohal. Kolmandal ringil jõudsid talle kannule hispaanlane Orellana ja itaalia sõitja Emanuele Pusceddu, kes varsti eestlasest möödusid, ent eest ära sõita ei suutnud.

Esikolmik püsis omavahel kohti vahetades koos ülejäänud seitse ringi, kuni Hannes sõidu lõppedes eelviimases kurvis ründas ja Pusceddult koha tagasi võttis.

„Start oli päris hea, aga esikohta ma pikalt hoida ei suutnud, üksteise tuules sõitmine annab nii tehnilisel rajal tuntava eelise,“ rääkis Hannes pärast sõitu. „Sõidu esimeses kolmandikus oli ka pisike paanikakoht, aga see läks mööda ja edasi sujus kõik rahulikult. Otsustasin konkurentidel tuules püsida ja alles lõpus rünnata, kuid see õnnestus teostada vaid Pusceddu vastu. Minu meeskond tegi ratta seadistusi otsides ära meeletu töö ja võrreldes Aragoniga astusime väga pika sammu edasi. Imolas ei anta midagi kergelt kätte, aga me ei lähe sinna maha vaadates.“

Anastassia Kovalenko oli Assenis 23., kuid sai naiste seas teise koha.

EJC kolmas etapp sõidetakse 10. mail Itaalias Imola ringrajal.