Toivo Asmer: "2011.aasta jaanuarist algas uus elu, uus hingamine, uus ajajärk. Eesti Kardiliit on nüüd iseseisev organisatsioon ja peab õigustama temale pandud lootusi," vahendatakse pressiteates.

Indrek Sepp: "Kindlasti on vaja rohkem rahvusvahelisust, peame jõudma selleni, et tugeva kardimaa Soome meistrivõistluste etapid toimuskid siin ja meie omad Soomes, nii nagu me seda autoringrajas juba oleme suutnud. See oleks kindlasti uus kvaliteedimärk, millega taset tõsta. Toivo Asmeri entusiasmi tuleks kindlasti ära kasutada, meie mõtted ja visioonid on tehtud mitme aasta peale."

Lisaks uuele juhatusele valiti ka mitmed alakomisjonid, eesmärgiga kaasata rohkem inimesi otsuste tegemisel. Tulevikumeestele tuleb luua soodsad tingimused. Kõige värskem näide on kindlasti Kevin Korjus, kes tänaseks on juba vormelimaailmas tõusev täht, aga veel mõned aastad tagasi tegi ta suuri tegusid kardiroolis. Kui siia lisada veel kõrgel rahvusvahelisel tasemel tippsõitjaid Avo Talvar, Martin Rump, Georg Vann, Tristan Viidas ja Mario Vendla, siis on selge, et meil pole vaja eestlaste kõrget rahvusvahelist taset, mitte tõestada, vaid kinnitada.

Toivo Asmer: "Üks on selge, juhatusel seisab ees suur töö, aga meil on perspektiivikaid sportlasi, keda rahvusvahelisele areenile välja saata. Me ei tohi saavutatud tasemega leppida, vaid tuleb tagada, spordis nii vajalik järjepidevus. Võime öelda, et kõik võtmed on meie käes."