Täna sõideti Prantsusmaal Brou's järjekordne MM-etapp. Ebaõnn tabas ekipaaži Kert Varik – Maarek Miil juba võistluseelsel neljapäeval jalgrattaga trenni tehes, kui Maarek kukkus jalgrattalt asfaldile ja murdis sõrmeluu.

Mõtlemiseks polnud palju aega ja õnneks leiti kiirelt korvi prantslane Johnny Badaire – nagu Varik ütleb, „siitsamast metsast“. Uue paarilisega vahetati paar sõna prantsuse keeles ja mindi otsemaid rajale. Kvalifikatsioonis sõideti oma grupis kenasti välja 10. koht ja kindlustati pääs finaali.

„Prantsuse rajad on ohtlikud ja keerulised, seepärast sõitsin väga tagasihoidlikult,“ rääkis Varik. „Siin on 10 000 pealtvaatajat, olin ka kohe tehtud poiss ja mulle elati kõvasti kaasa.“

Võistlussõitudes saadi 23. ja 18. koht ning etapi kokkuvõttes oldi 20ndad. Etapi võitsid kodupubliku ees Valentin Giraud – Nicolas Musset, teised olid Jan Hendrickx – Ben van den Bogaart (Belgia – Holland), kolmandad Stuart Brown – Josh Chamberlain.

Kui Eestisse jõutakse, loodetakse tohtritelt muidugi tagasisidet, et korvipoiss Maarek Miil saab järgmiseks etapiks, mis toimub 11.-12. juunil Saksamaal, osalemiseks piisavalt terveks.