Möödunud nädalavahetusel Austrias Red Bull Ringil peetud vormel-BMW talendisarja esimesel rajatreeningul oli Tristan Viidas 16 noore võidusõidulootuse seast kiireim nii laupäeval kuiva kui ka pühapäeval märja rajaga. Kokku läbis ta 112 ringi ehk ligi 500 kilomeetrit. Laupäeval järgnes Tristanile lõuna-aafriklane Callan O’Keeffe 0,3 sekundit halvema ajaga (vastavalt 1.42,2 ja 1.42,5). Lausvihmaga alanud pühapäeval rada päris ära ei kuivanudki ning need olud sobisid Tristanile iseäranis hästi. Parimal ringil mõõdeti talle ajaks 1.53,2, paremuselt järgmisena jäi šveitslane Luis Deletraz maha juba 2,5 sekundiga (kiireim ring 1.55,7).

Red Bull Ringi treeningkogunemine oli vormel-BMW talendisarjas osalejatele tänavu juba neljas, kuid esimest korda said noored võidusõitjad teooriaõppuste ja füüsiliste treeningute kõrval ka autoroolis rajale. Üritus algas Red Bull Ringil tegelikult juba reedel. Kell 6.30 oli äratus, pärast seda hommikujooks ja võimlemine ning hommikusöögi järel seati autod lõplikult 14 noormehe ja 2 neiu soovidele-vajadustele vastavaks. Pärastlõunal võeti 4326-meetrise rajaga põhjalikult tutvumiseks ette kahetunnine track-walk, sellele järgnes nähtu analüüs. Laupäeval ja pühapäeval algas programm samuti kell 6.30, kummalgi päeval toimus neli rajasessiooni. Mõlemal korral jäi Tristan hommikupoolikul kiirematest märgatavalt maha, pärast lõunast analüüsi aga näitas muljetavaldavat edasiminekut ja lõpetas päeva parima ringiajaga.

Tristani isa Sven Viidas: “Kõigile osalejatele kehtib 25. veebruarist testikeeld, Tristan aga polnud vormeliroolis istunud täpselt pool aastat. Seepärast läkski kiiruse kogumiseks aega. Algul oli põhimureks harjumatu vasaku jalaga pidurdamine, esimesel vihmasessioonil aga oli ta algajale kohaselt hädas pidurite reguleerimisega. Kõige selle taustal olnuks paremat tahta juba liig!”

Vormel-BMW talendisarja järgmine treeningkogunemine peetakse Rootsis Sturupi ringrajal 4.-6. mail. Programm sisaldab muuhulgas stardiharjutusi, füüsilise vormi teste ja loodetavasti õnnestub läbida ka rohkelt testikilomeetreid.

Vormel-BMW talendisari

Vormel-BMW talendisari (Formula BMW Talent Cup) on noorte võidusõitjate võistlus-treeningprogramm. Kogenud treenerite-instruktorite käe all tegeldakse lisaks rajatreeningutele veel füüsilise ja psühholoogilise ettevalmistusega, tutvutakse võidusõidutehnika saladuste, meediasuhtluse põhimõtete ja kõige muuga, mis professionaalsele võidusõitjale tema ametis vajalik.

Novembris 2011 võitis Tristan Viidas üleeuroopalise noorte võidusõitjate konkursi Formula BMW Talent Cup Shootout, mis kindlustas talle 2012. aastaks tasuta osavõtu vormel-BMW talendisarjast.

Sarja treeningkogunemised algasid märtsis 2012 ja neid on kokku 12, viiel korral käiakse ka võistlusrajal. Programmi võitja selgub oktoobris. Peaauhinnaks on osalemine ühes 2013. aasta vormelisarjas BMW kulul.