Päev algas MC Pantri korraldatud klubivõistlusega,mis ei läinud enam Eesti meistri- ja karikavõistluste arvestusse, mistõttu oli võistlemine pingevaba ning pigem nauditi ilusat ilma ja elati kaasa teistele sõitjatele. Arvestades võistlusformaati, olid rajad pisut lihtsamad ning proovima olid tulnud ka need, kes Eesti meistri- ja karikavõistlustel kaasa ei teinud. Kokku käis rajal 44 võistlejat Eestist, Lätist ja Soomest.

Päev lõppes aga piduliku autasustamistseremooniaga Eesti Üliõpilaste Seltis majas, kus triali komisjoni esimees Ilmar Kald alustas õhtut lühikese kokkuvõttega mototriali viimase kümne aasta tegemistest. Kuigi esimene võistlus peale paarikümne aasta pikkust pausi toimus Eestis 2006. aasta augustis, alustati triali taaselustamist juba aasta varem. Seega võis õhtut tinglikult nimetada ka 10 aastaseks sünnipäevaks. Kui toona esimesel võistlusel Vasalemmas oli kokku 17 võistlejat, kellest vaid üks, Jaak Burk oli eestlane, siis täna on Eestis kokku juba pisut üle 50 harrastaja, kellest umbes 45 käib regulaarselt võistlemas.

Õhtu jätkus autasutamisega ning Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooni poolt oli tulnud tervitussõnu ütlema ja auhindasid üle andma nõukogu president Andre Sepp.

Eesti motospordi ilmselt ainulaadses lastele mõeldud elektritsiklite klassis Green võitis Sebastian Ebber, kellele järgnesid Ats Paavel ja Uku Jaan Kübarsepp. Noorte klassis Mini, kellest enamus on välja kasvanud just klassist Green, esikolmiku moodustasid Klaus Somelar, Läti poiss Artis Alksnis ja Karl Leis. Klassis Hobi saavutas võidu Mart Montvila Avo Rätsepa ja Gunnar Leis'i ees. Kõige arvukama osalejatega klassis D, kus kokku oli 26 võistlejat, oli aasta parim soomlane Kauko Kuusinen, teise koha sai Meelis Saar ja kolmanda Henari Nõu. Klassis D Juunior võidutses Aleksander Ebber lätlase Ingus Hmelnickise ja Soome tüdruku Hanna Salmenaho ees. Raskuselt teises klassis C jagasid esikohad omavahel lätlased ja soomlased, esikoha sai Mikus Hmelnickis, teise Juha Eerola ja kolmanda Kristaps Kilis.

Eesti meistritiitel jagati välja klassis C, milles oli kokku 14 võistlejat ja tänavu võitis lätlane Nick Alksnis, kes kogus võrdse arvu punkte teiseks tulnud Jaak Burk'iga, kuid meie lõunanaabril oli kõrgemaid kohti enam ja nii pärjati ta ka Eesti meistriks. Kolmanda koha sai Alksnise kaasmaalane Gatis Šulinš.

Tänavu peeti esimest korda Eesti sõitjate TOP-50 arvestust, kus lisaks kodustele võistlustele andsid punkte ka Lätis ja Soomes osaletud võistlused ning rahvusvahelised võistlused ning TOP-i kuute esimest autasustati medalitega. Nendeks olid Kalle Ivainen (osales ka EM-il klassis 40+), Meelis Saar, Aleksander Ebber, Tõnis Ross ja Jaak Burk (osales samuti EM-il klassis 40+). Esikoha, millega kaasnes tiitel "Eesti parim trialisõitja", sai teenitult Keity Meier, kes tegi kaasa kõik EM-i ja MM-i etapid. Parimaks tulemuseks jäi EM-i kokkuvõttes 7. koht, mis on kaks kohta kõrgem kui möödunud aastal ning MM-i Hispaania etapil Teo´s 14. koht. Nende tulemustega autasustas FIM Keityt tiitliga "Aasta uustulnuk 2015".