Sooloklassides on rajale tulemas kõik Eesti parimad krossisõitjad eesotsas Tanel Leoki, äsja Läti meistriteks tulnud Priit Rätsepa ja Indrek Mägiga. Sarnaselt eelmistele etappidele tulevad kindlasti kaarte segama ka meie lähinaabrite kiired sõitjad, kes võivad medalinõudlejate eest kindlasti väärtuslikke punkte võtta.

Laupäeval asuvad medaleid jahtima MX1, MX2, MX2 jun, 85cc, Veteranid, Quad Open ja külgvankrid. Karikavõitjad selguvad aga Quad Amatöör ja külgvankrite veteranide arvestuses.

MX1 klassis juhib Gert Krestinov 123 punktiga, kellest 23 punkti kaugusel on Priit Rätsep. Nendele järgnevad Andero Lusbo (97 p), eelmise etapi võitnud Tanel Leok (88 p) ja Ardo Kaurit (86 p). Seis on tänasel päeval eriti lahtine, sest Krestinov murdis eelmisel nädala Maardu trennis rangluu ja käis operatsioonil. Noormehe sõnul otsustab ta oma osaluse reede õhtul.

MX2 klassis on seis esimeste seas tunduvalt põnevam, kus neli meest mahuvad ainult 14 punkti sisse. Liider on Aleksei Vinogradov (114 p), kellele järgnevad Edik Kuusk (109 p), Claudius Roosma (107 p) ja Karel Kutsar (100 p). Ülejäänud sõitjad kaotavad liidrile juba üle 40 punkti ja omavad ainult teoreetilisi võimalusi medalitele.

MX2 juuniorite liider on Rait Kaimer (132 p) ja tema suurim ohustaja on venelane Daniil Balandin (124 p), kuna kolmandal kohal asuv Tamur Talvikul on koos 96 punkti. Eelmise aasta meister Hardi Roosiorg oli vigastuse tõttu kahelt esimeselt etapilt eemal, kuid võitis kindlalt eelmise etapi ning tema võib esimeste kohtade välja mängimisel tähtsat rolli omada.

85cc klassis tuleb väga põnev võistus, sest sarja liidrist Meico Vettikust (126 p) on 6 punkti kaugusel Euroopa EMX150 klassis häid sõite teinud Henry Vesilind ja temast omakorda 5-ga jääb maha just äsja Läti meistriks tulnud Andreas Hiiemägi. Kõik kolm noort sõitjat on enne viimast etappi väga heas hoos ja sõidud tulevad kindlasti väga põnevad.

Veteranide klassis lähevad meistritiitli peale võitlema hooaja kõikides sõitudes omavahel tõsiseid lahinguid maha pidanud Heigo Lauren (144 p) ja kiire lätlane Raivo Freibergs (138 p). Suhteliselt kindlal kolmandal kohal on Reio Engman (101 p), kellest 19 punkti kaugusel on Aivo Rabbi.

Quad Open arvestuses on seis samuti põnev, sest Martin Filatov (189 p) juhib hooajal mitu võitu teeninud, kuid samas palju tehnilist ebaõnne kogenud Kevin Saare ees ainult 3 punktiga. Kolmas on lätlane Raivis Sootee (174 p) ja ka temal on võimalus kirkaim medal saada. Esikolmiku ebaõnne korral on võimalus hooaja kokkuvõttes poodiumile saada ka Kaspar Kanguril (138 p) ja soomlasel Lasse Ruotsalainen (136 p), kellega sama arv punkte on Sten Jupaschevskil, aga tema on vigastuse tõttu hooaja lõpuni audis.

Külgvankritel lähevad Tihemetsas meistritiitlile või siis medalile heitlema viis meeskonda. Hetkel on liider valitsev meister Kert Varik koos lätlase Haralds Kurpnieksiga (131 p), kellele järgnevad Gert Gordejev – Maarek Miil (124 p), Soome vennad Riku ja Lari Kunnas (123 p), Venemaa vennad Igor ja Dmitri Rodionov (107 p) ning Raido Riim – Arno Peever (101 p).

Pühapäeval selguvad aga meistrid noorte klassides 50cc, 65cc, Quad 50, Quad 100, Quad 200 ja täiskasvanute MiniMX klassis. Lisaks saavad selgeks Eesti karikavõitjad klassides Mini MX Hobi, Quad Hobi, Quad Veteran, Quad Jun ja külgvankrid hobi. Korraldaja karikatele lähevad aga võistlema MX hobi sõitjad.

Richard Paat (150 p) on 50cc klassis võitnud seni kõik sõidud ja Romeo Pikand (132 p) on olnud alati teine ning suure tõenäosusega on ka need kaks, kes Tihemetsas esikohale heitlevad. Kolmas on Läti poiss Rolands Bogdanovičs (110 p), kellest 9 punkti kaugusel olev Robin Randoja võib hea tulemuse korral ka medalile jõuda.

Klassis 65cc juhib Martin Michelis (137 p), teine on viimasel etapil väga kiiret sõitu teinud soomlane Sampo Rainio (122 p) ja kolmas Romeo Karu (100 p), kellel on ka teoreetiline võimalus meistriks tulla.

Mini MX kindel liider on enamus sõite võitnud Karl Saat (147 p) ning teoreetiline võimalus on võita ka veel talle järgnevatel Juss Maidlal (103 p) ja Sasha Võsal (99 p), aga see eeldab Saadi totaalset ebaõnnestumist. Aga motospordis võib juhtuda nii mõndagi ja eelmisel aastal pidi Tihemetsas mõnigi mees heast tulemusest suu puhtaks pühkima, kuna tsikkel ei läinud enne sõitu käima või lõpetas töölepingu rajal.

Tanel Põdra on Quad 50 sarja liider 228 punktiga ning tema meistritiitlit saavad ohustada ainult Karl Robin Rillo (197 p) ja viimasest 3 punkti kaugusel olev Sten Press. Quad 100 kindel esimene on Joosep Eesmäe (217 p), kes ühistes sõitudes Quad 200 sõitjatega on mitmeid kordi suuremate ees esikolmikus lõpetanud. Oma klassis järgnevad Eesmäele Cris Sten Kutti (178 p) ja lätlane Kristians Janis Stolarovs (167 p). Quad 200 klassis läheb tiitel kindlalt Lätti, kuna kõik sõidud võitnud Lauris Eizansil on koos 250 punkti ja kolmandal kohal asuval Patric Kurvitsal on 173 punkti. Nende vahele mahub veel teine lätlane Matiss Palevics (218 p), kes võiks veel tiitli võita. Kuna maksimaalne summa, mida võita annab, on 50 punkti, siis on Kurvitsa lagi teine koht, kuid see pole üldse kindel, sest Karl Kristjan Kajak kaotab talle ainult 2 punktiga.

Võistluste pidulik avamine ja võistlejate koosolek stardiväljakul toimub mõlemal päeval kell 11:00. Laupäeval lähevad esimesena võistlema MX2 ja MX2 juunior klassi sõitjad ja seda kell 11:25, pühapäeval on kell 11:20 esimesena stardis Mini MX ja Mini MX hobi sõitjad.

Pilet võistlusele maksab mõlemal päeval 10 eurot ja sisaldab ka auto parkimist kohe raja ääres asuvasse parklasse. Alla 12-aastased lapsed pääsevad võistlust vaatama tasuta. Piletid on müügil võistluspaigas kohapeal ja Piletilevis järgneval aadressil: www.piletilevi.ee/est/piletid/sport/mootorisport/addinol-motokrossi-eesti-mv-iv-etapp--12-voi-13-september-170072/

Kõigi piletiostjate vahel loositakse välja kaks Tallinki kruiisi neljale inimesele Rootsi.