TOP200 karikavõistlusest eraldi peetava MX Open A klassi Eesti karikavõistluste avasõidus tõusis kvalifikatsioonis kiireima aja saanud Tanel Leok (Husqvarna, Sõmerpalu MK) juba sõidu alguses liidriks ja võttis lõpuks kindla võidu. Parima stardi teinud Jan Jakobson (Kawasaki, Sõmerpalu MK) sõitis enam vähem pool distantsi teisena, kuid siis möödus temast kodurajal võistelnud Andero Lusbo (Husqvarna, Kagu MK), kes sai kindla teise koha Jakobsoni ees.

Sõidu alguses ebaõnnestunud ja viimaseks langenud lätlane Matiss Karro (Husqvarna), kes on poolest hooajast Leoki ja Jakobsoni klubikaaslane, tõusis lõpuks neljandaks.

Teine sõit oli veidi sündmustevaesem, kuna Leok pääses kohe ette ning võttis kindla võidu Karro ees, kes omakorda edestas Lusbot samuti korraliku vahega.

Kahe sõidu kokkuvõttes võitis Räpina etapi Leok (50 p), teine oli Lusbo (22 p) ja kolmas Karro (38 p), kes kogus sama arvu punkte teises sõidus neljandaks ja ka kokku samale kohale tulnud Jakobsoniga. Viimati mainitud juhib aga MX Open A klassi Eesti karikavõistluseid 429 punktiga, teine on Räpina 7. Tanel Rauk (Kawasaki, Saku MK, 321 p) ja kolmas Tanel Leok (310 p).

Harrastajate TOP200 karikavõistluse kiireimas MX Open B klassis võttis etapivõidu avasõidus teise koha saanud, kuid teise võitnud sarja liider Marek Sonn (Husqvarna, Kose AMK), kes kogus sama arvu punkte esimese sõidu võitnud, kuid teises Sonnile alla jäänud lätlase Karlis Bititisega (Suzuki). Kahe sõidu kokkuvõttes oli kolmas sõidud 3. ja 4. kohal lõpetanud venelane Kirill Šafro (KTM). TOP200 esikohal on endiselt Sonn (1912 p), teine on Räpina 4. Kermo Uue (Yamaha, MK AEX, 1871 p) ja kolmas Mikk Erm (Kawasaki, Kagu MK,1806 p), tema sai Räpinas 8. koha.

Kiiruselt järgmises MX Open C klassis võttis esikoha sarnaselt eelmisele etapile Aravetel venelane Vasilii Leontyev (Yamaha, Narva MK), teine oli seekord Urmo Limm (Kawasaki, Pärnu MC) ja kolmas Hardi Prans (KTM, Sõmerpalu MK). D klassis oli aga parim Simmo Kikas (KTM, Kagu MK), kellele järgnesid Kevin Mõts (Kawasaki, Sõmerpalu MK) ja Sergei Koppel (Yamaha, Lääne MK). E arvestuses võitis Birger Taal (Husqvarna, Sõmerpalu MK), teise koha sai Fredi Kostikov (KTM, Kohila Motospordi Klubi) ja kolmanda Erkko Palu (Yamaha, Kagu MK).

Veteranide karikavõistluste nooremas klassis 40+ võitis Tarmo Jaasi-Tamm (KTM, MK K&K) venelase Mihkail Gydkovi (KTM) ja Aivo Rabbi (KTM, Paikuse MK) ees. Eakamate 50+ klassis läks aga etapivõit sarnaselt eelmisele etapile Janis Mironovsile (Husqvarna) Lätist, kellele järgnesid Jaan Tang (KTM, RedMoto Racing) ja Priit Laur (Kawasaki, Linnamäe MK).
Kui eelmistel etappidel ja hooaegadel võistlesid naised koos MX Open E klassiga, siis alates Räpina etapist sõidavad kaunima soo esindajad tulevikus koos veteranidega. Räpinas oli naiste parim taas kindlalt venelanna Lybov Leontyeva (Yamaha, Narva MK), talle järgnesid Teele Raja (Honda, HRC Eesti Racing Team) ja Loree Roots (Honda, Pärnu MC).

Kohalikele karikatele võistelnud 85cc esikolmik oli tänavu Kennert Nurja (AYR Racing Team), Sebastian Leok (Sõmerpalu MK) ja Jesper Dubolazov (Tartu Motokrossiklubi), kel kõigil istumise all Husqvarnad. 85stega koos rajal olnud 65cc parim oli Gregor Kuusk (Husqvarna, RedMoto Racing), kes edestas Kevin Nõgesmaad (KTM, Viljandi VMK) ja Enriko Peilmani (KTM, RedMoto Racing).

Kõige väiksemas klassis 50cc võidutses Räpinas mõlemas sõidus Aigar Leoki poeg Lucas (Husqvarna, Sõmerpalu MK) Romy Järvelahe (KTM, RedMoto Racing) ees, kahe sõidu kokkuvõttes oli kolmas Leslie Puller (Husqvarna, Pärnu MC).

Isade klassi koosseis oli tänavu eriti nimekas, kui esikoha võttis Tanel Leok oma onupoeg Aigari ees. Kahe sõidu tulemusena sai selles klassis kolmanda koha Rando Ilves (Yamaha, MK K&K).
Isad-pojad arvestuses osales tänavu Räpinas kokku 12 isa-poega tiimi ning esikoht läks Tanel ja Sebastian Leokile, kes kogusid samad punktid Aigar ja Lucas Leokiga, kolmanda koha said Rene ja Enrico Peilman.

TOP200 järgmine etapp sõidetakse 21. juulil Tihemetsa lähistel asuval Lauri krossirajal.