MXGP klassi avasõidus oli sarnaselt eilsele heas hoos Tanel Leok. Ta hoidis enamuse sõiduajast üheteistkümnendat kohta ja tõusis lõpuks üheksandandaks.

Ka meie teised sõitjad said raskel rajal hästi hakkama. Sõidu algul kuuendat kohta hoidnud Harri Kullas küll kukkus kõrgel positsioonil olles, kuid sõidu lõpuks õnnestus tal siiski punktidel lõpetada, saades 16. koha. Kohe tema seljataga lõpetas sõidu Priit Rätsep. Sõidu võitis Shaun Simpson, teisena lõpetas Clement Desalle ning kolmandana Glenn Coldenhoff.

Teises sõidus sai meie meestest taas parima stardi Kullas, kes avaringil kuuendat kohta hoidis. Kaugel polnud ka Leok, avaringil oli ta teise kümne alguses. Rätsepa start taas ei õnnestunud ja tema oli rivi lõpus. Kuuendal ringil jäi Rätsepa sõit kahjuks ka pooleli. Leok ja Kullas tegid aga väga head sõidud. Tanel liikus sõidu jooksul tõusvas joones ja viimastele ringidele läks ta juba kaheksandal kohal. Seljataga avaldasid talle kõvasti survet Bobryshev ja Jordi Tixier, kuid Leok suutis nad lõpuni enda seljataga hoida. Kullas sõitis samuti suuremate eksimusteta lõpuni ja sai kaheteistkümnenda koha. Sõiduvõidu peale käis kõva lahing Antonio Cairoli, Desalle´i ja Coldenhoffi vahel. Lõpuks osutus parimaks Cairoli, Desalle lõpetas teisena ja Coldenhoff kolmandana. MM-i üldliider Gajser riskis taas liialt ja kukkus ning pidi sõidu katkestama.

Etapi kokkuvõttes teenis Leok seitsmenda koha, mis on tema selle hooaja parim. Maailmameistrivõistluste üldarvestuses tõusis ta 15. kohale. Kullas sai etapil kaheteistkümnenda ja Rätsep 21. koha. Hooaja esimese etapivõidu teenis Desalle, teine oli Cairoli ja kolmas Coldenhoff.

MX2 klassi üllatavad tulemused

MX2 klassi avasõit kujunes sõitjate jaoks tõeliselt raskeks katsumuseks. Kõige paremini suutis keerulistes oludes rajaga toime tulla üllatuslikult ameeriklane Thomas Covington. Talle järgnesid hollandlased Jeffrey Herlings ja Brian Bogers. Meie meestest suutis sõidu lõpuni sõita Hardi Roosiorg. Terve sõidu võitles ta kolmanda kümne alguses ja viimastel ringidel suutis Hardi teha mõned möödasõidud ning tõusis lõpuks punktikohale, üheksateistkümnendaks. Karel Kutsar katkestas sõidu juba viiendal ringil.

MX2 klassi teises sõidus tabas ebaõnn avasõidu võitjat Covingtoni. Ta kukkus avaringil ja oli koheselt kõrgest konkurentsist väljas. Esimesele ja teisele kohale asusid KTM-i tehasemeeskonna sõitjad Prado Garcia ja Herlings. Kahekesi sõitsid nad teistel kiiresti eest ära. Herlings pidi kõvasti vaeva nägema, et noorest meeskonnakaaslasest mööda saada, mis lõpuks ka õnnestus. Teise-kolmanda koha peale läks viimastel ringidel kõvaks heitluseks Max Anstie ja Prado Garcia vahel. Anstie riskis meeletult ja viimasel ringil maksiski see talle kätte, ta kukkus ning langes hoopis neljandaks. Kolmanda koha sai Prado Garcia seljataga Bogers. Meie mehed Roosiorg ja Kutsar võitlesid omavahel enamuse sõidust, olles punktikoha piiril. Lõpuks jäi napilt peale Kutsar, kes lõpetas 19ndana, Roosiorg kohe tema seljataga 20ndana.

Etapi kokkuvõttes sai esikoha Herlings, teine oli Bogers ja kolmas elu esimest MM-etappi sõitnud Prado Garcia. Roosiorg oli etapi kokkuvõttes 23s ja Kutsar 25s.

Kiireim eestlasest veteran Roy Puuström

Assenis olid kohal ka maailma karikavõistluste arvestuses heitlevad kiireimad veteranid. Kuigi ajasõidus sai eestlastest veteranide klassis parima tulemuse Heigo Lauren, ei läinud ta siiski võistlussõitudesse, kuna murdis kaks päeva enne Asseni võistlust treeningul kaks ribi ja valu oli võistlemiseks siiski liiga suur.

Veteranide avasõidus osutus meie meestest parimaks Roy Puuström, kes sõitis kogu sõidu kolmanda kümne lõpus ning finišeeris lõpuks 27. kohal. Urmas Heliste jäi napilt top 30 välja, ta lõpetas sõidu 31. kohal. Sõidu võitis Mats Nilsson, teise koha sai Ton van Grinsven ja kolmanda koha Ronny van Hove.

Enne veteranide klassi teist sõitu muutis tugev vihmasadu raja peaaegu läbimatuks. Sõidu algust tuli edasi lükata, õnneks sadu vaibus ja mehed said siiski rajale tulla. Meie kolmikust tuli rajale vaid Roy Puuström. Meeletult raskel rajal õnnestus tal lõpetada korralikul 23. kohal. Ka teise sõidu võitis Mats Nilsson, kes tuli ka veteranide maailmakarikavõitjaks. Teise koha sai van Grinsven ja kolmanda koha Forsell. Publik võttis sõidu lõpus kõiki finišisse jõudjaid vastu marulise aplausiga.

Henry Vesilind EMX150 klassis hooaja kokkuvõttes seitsmes

Assenis toimus ka EMX150 klassi Euroopa meistrivõistluste finaaletapp. Avasõidu start õnnestus kvalifikatsioonis teise tulemuse teinud Henry Vesilinnul üsnagi hästi ja pärast avakurvi oli ta 3.-4. kohal. Kahjuks kahe järgneva kurviga andis ta mitmeid kohti ära ja langes kaheksandaks. Mõned hetked hiljem ta ka kukkus ja nii tuli sõitu jätkata rivi lõpust. Lõpuks õnnestus Henryl ikkagi kümnendaks tõusta. Sõitu juhtis väga kindlalt Emil Weckman, kuid poolel sõidumaal andis tema Honda sidur alla ja tal tuli sõit pooleli jätta. Sõidu võitis lõpuks hollandlane Mack Bouwense, teise koha sai Hakon Fredriksen ja kolmanda koha Leopold Ambjörnson.

Enne viimast etappi neljandat kohta hoidnud Henry Vesilinnul oli suurepärane võimalus tulla hooaja kokkuvõttes kolmandale kohale, kuid viimase sõidu katkestamine kukutas ta hoopis seitsmendaks.

Tänane teine sõit hakkas Henryl väga hästi, ta oli sõidu algul neljandal kohal ja tänu konkurendi kukkumisele tõusis varsti kolmandaks. Sõidu lõpus oli Henryl kolmas koht üsnagi kindel, sest lähim konkurend oli paarikümne sekundi kaugusel. Kahjuks jäi aga Henry sõit kümnendal ringil pooleli ja ta sai kirja 20. koha. Sõidu võitis Weckman, teise koha sai Fredriksen ja kolmanda koha Bouwense.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha Bouwense, teine oli Fredriksen ja kolmas Ambjörnson. Veslind sai 15. koha. Sarja kokkuvõttes sai esikoha 222 punktiga Weckman. Teine oli 209 punktiga Fredriksen ja kolmas 149 punktiga Ambjörnson. Veslind langes seitsmendaks.