Laupäevase kvalifikatsiooni, mille esikolmiku moodustasid MM-tabeli kolm esimest meest, itaallane Antonio Cairoli (KTM) ning belglased Clement Desalle (Suzuki) ja Jeremy Van Horebeek (Yamaha), lõpetas Leok (TM)17-ndana.

Pühapäeval 29-aastaseks saanud Leok pääses küll stardist hästi minema, kuid kivi lõhkus tema tsikli pidurihoova, mille tõttu ta ei saanud harjumuspärases rütmis sõita ning lõpetas sõidu 18. kohal. Sõitu juhtis enamuse ajast Cairoli, kuid kuus ringi enne lõppu valitsev maailmameister kukkus ja Desalle tõusis liidriks. Hoolimata itaallase ponnistustest suutis belglane edu hoida ja edestas konkurenti 0,6 sekundiga. Van Horebeek ületas lõpujoone kolmandana jäädes võitjast juba 34,6 sekundit.

MXGP teise sõidu start ei õnnestunud Leokil kõige paremini ja sellele järgnes kokkupõrge kaasvõitlejaga, mis kukutas ta 19. kohale. Sõidu edenedes suutis eestlane kohta parandada ja oli lõpuks 14-s. Cairoli haaras ka selles sõidus liidrikoha ja hoidis seda kuni eelviimase ringini, kui ta jälle kukkus, kuid seekord pääsesid temast mööda nii Desalle, kui ka Van Horebeek. Desalle suutis kaasmaalase selja taga hoida ja võttis 1,6 sekundilise eduga võidu. Cairoli jäi omakorda Van Horebeek'ist ülinapi 0,2 sekundi kaugusele.

Etapivõit kuulus seega teist etappi järjest Desallele (50 punkti), teine oli Van Horebeek (42 p) ja kolmas Cairoli (42 p). Leok oli etapi kokkuvõttes 10 punktiga 15-s.

MM-tabelis vähendas Desalle Cairoliga vahe 20-le punktile. Itaallasel on koos 393 ja belglasel 373 punkti. Kolmandal kohal jätkab Van Horebeek ja temal on nüüd 358 punkti. Leok on jätkuvalt 19. kohal ja tema saldo on peale Prantsusmaa etappi 93 punkti.

MX2 klassis ei leidunud jälle vastast valitsevale maailmameistrile ja selle hooaja liidrile hollandlasele Jeffrey Herlinsile (KTM), kes võitis nii kvalifikatsiooni, kui ka mõlemad võistlussõidud. Esimeses sõidus järgnesid talle šveitslased Arnaud Tonus (Kawasaki, +19,2 sek) ja Valentin Guillod (KTM, +20,2) ning teises Tonus (+8,8) ja avasõidus neljanda koha saanud prantslane Jordi Tixier (KTM, +42,1).

Etapivõidu võttis 50 maksimumpunktiga Herlins, teine oli Tonus (44 p) ja kolmas Tixier (38 p). Herlings suurendas MM-tabelis oma edu veelgi ja tal on 394 punkti, Tonus jätkab teisena (349 p) ja kolmandana prantslane Romain Febvre (Husqvarna, 297 p), kes oli kodumaa etapil sõitudes viies ja neljas ning kokkuvõttes neljas.

Järgmine MM-etapp sõidetakse Itaalias Maggioras, mis on Tanel Leoki meeskonna TM Ricci Racing Team'i koduetapiks. Enne seda osaleb Leok aga järgmisel nädalavahetusel Karksi-Nuias toimuval Tridens Eesti motokrossi meistrivõistluste etapil, mis on lisaks ka Balti MV etapp.