MXGP klassis osalesid eestlastest Tanel Leok, Harri Kullas (mõlemad Husqvarna) ja Erki Kahro (KTM). Avasõidus sai ainsana neist punkte Leok, kes ületas lõpujoone 20. kohal, Kullas oli lõpuks 22. ja avaringil kukkunud Kahro 27. Teine sõit läks meie meestel veidi paremini, kui Leok oli 15., Kullas 20. ja Kahro 24. Kahe sõidu kokkuvõttes sai Leok 17., Kullas 23. ja Kahro 26. koha. Etapi võitis hollandlane Jefferey Herlings oma tiimikaaslase, valitseva maailmameistri, itaallase Antonio Cairoli ja prantslase Gautier Paulini ees.

MM-tabelis asub Leok (48 punkti) 19. kohal, Kullas (15 p) on 26., ainult paaril etapil osalenud Kahrol pole seni veel õnnestunud punktiarvet avada. Herlings suurendas oma edu ja jätkab 336 punktiga liidrina, hollandlasele järgnevad Cairoli (307 p) ja täna neljanda koha saanud belglane Clement Desalle (244 p).

MX2 klassis oli taas stardis paar viimast etappi vahele jätnud Hardi Roosiorg (KTM). Avasõidust tuli tal 19. ja teisest 17. koht ning noormees avas oma punktisaldo saades kahe sõidu kokkuvõttes 18. koha. Etapi parim oli taanlane Thomas Kjer Olsen, kellele järgnesid veel eelmisel aastal eestlaste Sahkar Racing meeskonna ridades EM-il osalenud Belgia tulevikulootus Jago Geerts ning lõunanaabrite iidol, eelmise aasta MX2 maailmameister Paulss Jonass. MM-sarja liidrina jätkab Jonass (304 p), teine on viimase tiimikaaslane Jose Prado (282 p) Hispaaniast, kes oli täna 4. Kolmas on Olsen 266 punktiga. Roosiorg platseerub nüüd 6 punktiga 31. kohal.

Masinaklassis EMX250 olid eestlastest stardis sellel hooajal EMX300 sarjas tegusid tegev Andero Lusbo (Husqvarna), Karel Kutsar (KTM) ja Johannes Nermann (KTM), kellest finaalidesse 40 kiirema sekka sõitsid end kaks esimesena nimetatut.

Kutsar alustas esimest finaalsõitu hästi ja tõusis juba avaringil liidriks ning püsis seal enamus sõidust, kuid siis sai prantslane Mathys Boisrame oma tahtmise ja võitis sõidu. Lusbo seevastu vigastas oma põlve ning sellega oli tema võistlus Lätis kahjuks läbi.

Kutsari jaoks algas EMX250 teine sõit sarnaselt eilsega ja ta oli alguses teine, kuid avaringil toimunud kukkumine langetas ta teise kümne keskele ning sõidu lõpetas ta 14ndal kohal.
Kahe sõidu kokkuvõttes kuulus Kutsarile 6. koht, etapi esikolmiku moodustasid Boisrame, taanlane Mikkel Haarup ja inglane Mel Pocock.

Meistrivõistluste tabelis asub Kutsar 77 punktiga kümnendal kohal, liider on täna neljanda koha saanud inglane Martin Barr (128 p), teine Pocock (186 p) ja kolmas Boisrame (180 p).

EMX125 klassi finaali pääsesid kvalifikatsioonidest eestlastest Meico Vettik (KTM), kes sai oma grupis kirja 3. aja ning Jörgen-Matthias Talviku (Yamaha), kes oli oma grupis 4. Lohutussõidus teisel kohal sõitnud Henry Vesilind (Husqvarna) kukkus kahjuks ja vigastas oma kätt ning finaali ei pääsenud.

Esimeses sõidus said nii Vettik kui ka Talviku väga head stardid. Vettiku hea võistluse rikkus kukkumine viiendalt kohalt ja viimaseks langemine, lõpujoone ületas ta 22ndal kohal. Talvikul seevastu läks sõit kenasti ja noormees oli viies.

Teise sõidu stardrikurvis toimunud kukkumises osalesid mõlemad eestlased. Vettik suutis end tagant küll punktisaajate hulka sõita, kuid pidi sõidu siiski pooleli jätma. Veidi vigastada saanud tsikliga sõitnud Talviku sai küll viimasele punktikohale järgi, kuid mööda ei pääsenud ning sellest sõidust talle punkte juurde ei tulnud.

Etapi kokkuvõttes sai Talviku 13nda koha, Vettik jäi seekord kahjuks punktideta. Etapi võitis austerlane Rene Hofer, teine oli tsehh Petr Polak ja kolmas prantslane Thibault Bennistant.
EMX125 sarjas on Vettik 20 punktiga 17. ja Talviku (16 p) 21., meistrivõistluste liider on Hofer (133 p), kellele järgnevad Beninstant (99 p) ja Polak (88 p).